1915 Çanakkale Köprüsü’ne Avrupa Polat Köprü Ödülü verildi

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Eriştirme ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) idaresinde DL E&C, Limak, SK ecoplant ve Çatı Merkezi ortaklığı eliyle yapılan 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu global değerlendirmelerde armağan almayı sürdürüyor.

Dev proje, Avrupa Strüktürel Çelik Birliği (ECCS) marifetiyle, günümüzün gündeş köprülerinde çelik kullanımının dolay planda tutulmasını heveslendirmek için değme iki yılda bire bir sunulan Avrupa Çelik Güreşçi Köprüsü Ödülü’ne layık bulundu. Seçici hakem heyeti tarafından yapılan değerlendirmelerde 1915 Çanakkale Köprüsü, Şan Francisco’daki Golden Gate Köprüsü’hangi ahi tıpkı yapı ve bölgenin yeni sembolü namına tanımlandı.

2023 metrelik itidalli açıklığıyla “dünyanın bildirme ince ölçülü açıklıklı asma köprüsü” ve 334 metre belen noktasıyla “dünyanın genişlik erdemli kuleli asma köprüsü” unvanına eş 1915 Çanakkale Köprüsü, Avrupa Strüktürel Polat Birliği eliyle çağcıl mega mühendisliğin şanlı bire bir örneği yerine adlandırıldı.

Proje, karaca yolu ve demir hat köprüleri kategorisinde Avrupa’nın arz iyisi seçildi.

Jürinin yaptığı değerlendirmede, Avrupa’yı Asya’ya bağlayan güreşçi köprüsü, San Francisco’daki Golden Gate Köprüsü’hangi cömert adına görülürken, ayrımsız zamanda bölgenin yeni sembolü adına anıldı.

Jüri üyelerinden, ECCS’nin ilk kadın umumi heyet üyesi, ilk avrat başkanı olan, Prof. Dr. Nesrin Havari Tiryakioğlu armağan ile ilgilendiren yaptığı açıklamada, şu değerlendirmede bulundu.

“1915 Çanakkale Köprüsü, bölgedeki akva rüzgarlara ve sarsıntı risklerine dayanıklı şekilde inşa edildi. Bu mega mühendislik yapısı, mimarlık açıdan dahi iri tabiat topladı. Dört almanak rekor sürede inşaatı tamamlanan asma köprüde, yapıya akıllıca yüksek kip çelik kullanımı, operasyonların elan hızlı, kuvvetli ve dayanabilen yürütülmesini sağladı. 1915 Çanakkale Köprüsü günümüzün çağdaş polat yapıları amacıyla zengin yeknesak oluşturuyor.”

1915 Çanakkale Köprüsü’nde adisyon tutmadı!

 

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda 1915 Çanakkale Köprüsü tanıtılacak

 

1915 Çanakkale Köprüsü’nde ücretli geçişler başladı

 

Share: