2022 taşınmazlar sahiplerinin altın yılı olacak

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ DUYUM SERVİSİ

Geçtiğimiz sene kiraların artışa geçmesinin ardından yurt sahipleri, 2022’birlikte rekor seviyelerde kar elde etmeyi bekliyor. Kiralık yapı sahipleri pandemi döneminde yükselen talepten fayda gördü. Karantina uygulamalarının önce dönemlerinde ertelenen taşınmalar, karantinaların sona ermesiyle alay malay rekor seviyelere ulaştı. Tıpkısı zamanda emlak fiyatlarının tarihin yeryüzü erdemli seviyelerine ulaşması birlikte, kiralık dairelere müteveccih ilgiyi artırdı.

Bu gelişmeler binalardaki doluluk oranlarını artırırken, ev sahipleri da kiraları yükseltti. Wall Street Journal’ın haberine bakarak geçtiğimiz 12 ayda kiralar kısaca %12 arttı. CoStar Group verilerine göre yurt sahipleri, apartman dairelerine yatırım yapmaya bitmeme ediyor. Analistler aylardır bitmeme fail kira artışları zımnında taşınmazlar sahiplerinin bilançolarında 2022 yılında büyüme bekliyor.

Ticari taşınmazlar verileri şirketi Green Street, ati yıl borsalarda muamele gören gayrimenkul şirketlerinin karlarının rekor seviyelere çıkacağını söyledi. NAREIT Equity Apartments Index, bu yıl %60 yükseliş gösterdi ve S&P 500 endeksindeki yükselişin kısaca iki katına ulaştı. Camden Property Trust ve Mid-America Apartment Communities hisseleri %80 yükseldi. Buna rağmen gâh analistler kiralardaki bu acul artışın sürdürülebilir olup olmadığını sorguluyor.

Kiracılar henüz efdal ücretlerle yüz yüze kalırken, anbean daha fazla gönül aileleriyle yaşamayı evet üstelik ev arkadaşı bulmayı tercih edebilir. Fakat birçok taşınmazlar sahibi, elan bu yönde bir meni görmüyor. Mid-America Direktörü Thomas Grimes, “insanlar cereyan etmiyor” dedi. Mutedil gelirli binalara odaklanan müşareket, icar sözleşmelerini yenileyen kiracıları amacıyla %13 zam yaptığını duyurdu.

2021 yılında kiraların arz fazla yükseliş gösterdiği şehirler beyninde Austin, Teksas ve Miami da kayran alıyor. Tıpkı zamanda talebin yükseldiği şehirler dahi Memphis ve Jacksonville oldu. Bu şehirlerde taşınmazlar erişimi her an kısıtlanmış arkaç geliyor. Evden çıkarılan emanet sayısı artarken, kiraların artmaya bitmeme etmesi bir nice kişiyi baskı duruma düşürecek. realtor.com Başekonomisti Danielle Ayla, “bu şehirlerin birçoğunda minimum ücretteki yükseliş, kiralardaki yükselişe yetişemiyor” dedi.

finansgundem.com’un derlediği bilgilere bakarak yurt analistleri bakir apartman arzının kiralardaki yükselişi durdurabileceğini söylese birlikte, tedarik zincirlerinde yaşanan mesail yapım projelerinin üstelik ertelenmesine illet oldu.

Ocak-Teşrinisani döneminde 4.5 milyondan çok Rus gezici geldi

 

Credit Suisse SoftBank’a savaş açıyor

 

İçki ve sigaraya bandrol zammı geliyor

 

Share: