Darülfünun hayatından vazgeçti, köyde hayvancılık yapmaya karar verdi

Üniversite hayatından vazgeçti, köyde hayvancılık yapmaya değişmeyen verdi

ARTVİN – Artvin’bile amansız hastalık hastası annesi tedavisi üzere İstanbul’a devam etmek zorunda kalan tüvana, üniversite hayatından vazgeçip köyde hayvancılık yapmaya karar verdi.

Artvin’in Arhavi ilçesi Yolgeneç köyünde cıvıl cıvıl Özhan Tekbakar (28), 5 yıl önce annesine kanser teşhisi konulunca, tedavisi amacıyla ailesiyle gelişigüzel İstanbul’da kafile paketlemek zorunda kaldı.

Liseyi İstanbul’üstelik okuyan ve elan sonra üniversiteye hazırlanan tendürüst, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Foto Bölümü’nü kazandı ancak hayatı olan karye yaşantısı aklından on paralık çıkmadı.

Üniversite derk etmek istemeyen, köyde hayvancılık açmak isteyen gence, ailesi bariyer olsa de böylecene sonun üstelik yer balaban hayali olan köye dönmeye karar verdi.

Ailesi, bu sahn senin hayatın kuşkusuz istersen anca yap demesinin peşi sıra, servet yığmak üzere 1 sene henüz İstanbul’üstelik çalıştı. Biriktirdiği parayla köye dönerek bire bir keş düz Tekbakar’ın çiftliğinde şuanda 11 geri bulunuyor.

Şehirde kaldığı her an köyüne dönmenin hayalini kurduğunu anlatım eden Tekbakar, “İstanbul, maceramızın arından köyüme yaklaşmak benim amacıyla baştan koku kabul etmek demekti. Köyde esas anlamda yaşadığımı anlıyorum.

Ailem köye dönmemi istemedi, zira hayvancılık yapmak tahakküm, çarpık çurpuk değil. ‘Yazı namevcut kışı yok, gelişigüzel antlaşma hayvanlarla ilgilenmelisin. Üniversiteyi bitirip öyle köye ansız dön’ dediler. Ben de ısrar edince İstanbul’de üniversiteyi bıraktım. Tıpkı sene orda kaldım servet biriktirip köyüme dönerek avanak aldım. Ömrümü burada eylemek istiyorum, hayvancılık yaparak. Hayvancılık yapacak olanlara tavsiyem bu işi sevmeden hayvancılık yapamazsın” dedi.

Burada sabahları erken kalkıp kahvaltıdan önceki ineklerinin yanına gitttiğini, onları yedirmeden kahvaltı yapmadığını belirterek “Sağımdan geçmiş ahırı temizliyorum, ineklere küspelerini verip sağıyorum. Henüz sonra eve çıkıp kahvaltı yapıyorum. Sütü makinaya çekip kaymağını ayırıyorum. Henüz sonrasında tavuklara ve köpeklere yemeklerini verdikten sonradan inekleri çözüp otlatmaya meraya götürüyorum. Kesinlikle eğitim bilimi çok heybetli. O dönemde herkes benzeri icazet telaşındaydı. Çevremdeki çoğu emanet neymiş bereketli diploma, mutlu bire bir hanay sunacakmış kabil düşünüyor” ifadelerini kullandı.

Share: