Öğrenciler hem çilek dikti, hem da husye yarışmasıyla eğlendi

Öğrenciler hem çilek dikti, hem üstelik husye yarışmasıyla eğlendi

ZONGULDAK – Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Kışla Mahmut Likoğlu Ortaokulu öğrencilerine üretimin önemini inandırmak ve tarımı sevdirmek üzere tarlada çilek fidesi diktirildi. Öğrenciler çapa yapıp hem çilek dikti, hem üstelik husye yarışmasıyla ağır ezgi dakikalar yaşadı.

Kdz. Ereğli ilçesinde demir polat fabrikalarından mütekait olduktan sonra 15 yıldır rençperlik yapan İsmet Belletici eşi Ayşe Çalıştırıcı ile alay malay bahçesine nida ettiği Kışla Mahmut Likoğlu Ortaokulu öğrencilerine uygulamalı kendisine çilek fidesi dikmeyi öğretti. Tarımın ve üretimin önemini anlatan Çalıştırıcı, piyasada fiyatların artmasının nedenlerini anlattı. Koç konuşmasında “Okuyorsunuz mimar oluyorsunuz, mühendis oluyorsunuz, Başvekil oluyorsunuz, Reisicumhur oluyorsunuz. Fakat akşam ezanı eve gidince karnınız acıkıyor, doğrumu? Onun amacıyla üretmemiz lazım, üretmezsek imkânsız. Ben gençlere bakıyorum üretmiyorlar, biraz tembeliz akilane mu? Hep hakeza telefonla uğraşıyoruz. Bilahare gidiyoruz markete zeytin çok pahalı, peynir çokça pahalı akilane mu? Zira üretmiyoruz. Üreteceğiz ki ülkemiz kazanacak. Ben endüstri iz lisesi mezunuyum. Çıpa polat fabrikasından emekliyim. Aldığım mahiye bana yetiyor, artıyor. Benimde benzeri hayalim vardı. Mahallemdeki insanlara elimden geldiğince koruyucu olmaktı. Benim bir ihtiyacım bulunmayan. Benim 10 sunum yeğenim, çocuklarım mühendis hepsi münevver. Telefon nedir? Telefon aynı enformasyon aracıdır. Amma siz telefonları incitici kullanırsanız kötüye masraf. Şanlı olan onun bereketli yönlerini elde etmek” dedi.

İsmet Koç’un eşi Ayşe çalıştırıcı ise çilek fidesinin pekâlâ elde edildiğini ve bahçeye zahir dikildiğini öğrencilere biricik bir tane anlatarak, uygulamalı namına ta gösterdi. Öğrenciler daha bilahare kendilerine gösterildiği gibi bahçede çapa yapıp, çilek fidesi dikip sulamasını gerçekleştirdi.

Kışla Mahmut Likoğlu Ortaokulu öğretmenlerinden Şafak Yılmayan, İsmet ve Ayşe Belletici çiftine öğrencilere kılgılı kendisine tarımın elbette yapıldığını anlatıp gösterdikleri amacıyla teşekkür etti. Yılmaz, yapılan etkinliğin öğrenciler açısından çokça müfit olduğunu söyledi.

İlk el bahçeye girip çapa yaptığını ve çilek diktiğini söyleyen ortaokul öğrencilerinden Bağıntı alkan, 6 kamer sonra tıpkısı bahçeye gelip diktiği çileklerin meyvesini yiyeceğini tabir etti.

Düzenlenen etkinliğin kişi üzere çokça değişik ve sunturlu bir deneyim olduğunu tamlayan öğrencilerden Oğuz Saf ise ilk defa çilek diktiğini burguladı.

Öğrenciler için masa hazırlayan İsmet Antrenör kendi bahçesinde ürettiği 7-8 cins meyveden izaz etti, ürünlerin piyasada ki satış fiyatları karşı vukuf verdi.

Öğrenciler etkinlikte antrparantez İsmet Çalıştırıcı’un ürettiği yumurtalar ile yarış yaparak eğlendi.

Share: