Otobüs kazalarının sunu koca sebepleri uykusuzluk ve kat hipnozu

– Otobüs kazalarının sunma mefret sebepleri uykusuzluk ve kez hipnozu

Trafik Güvenliği Uzmanı Altınöz:

“Yola çıktıktan 2 buçuk saat bilahare sefer hipnozu başlıyor”

“Her sene arz bir iki 200 tır ve otobüs şoförünü kazalarda kaybediyoruz”

KOCAELİ – Serencam zamanlarda sıklıkla meydana mevrut ve çokça sayıda vatandaşın hayatını kaybettiği otobüs kazalarıyla ilgili uzmanlar, sürücünün uykusuz olmaması ve yola çıktıktan sonradan herhangi bir 2 buçuk saatte tıpkısı koyuverme verilmesi üzerine uyarıyor.

Türkiye’nin bir nice noktasında serencam zamanlarda sıklıkla nazik otobüs kazaları meydana geliyor. Uzmanlar, bu kazaların önüne geçilebilmesi, can ve para kayıplarının önlenebilmesi üzere, sürücülerin yola çıkarken uykusuz olmamaları ve yola çıktıktan bilahare 2 buçuk saatte tıpkı mola vermeleri konusunda uyarılarda bulunuyor. Uzmanlar, özellikle ince misil sürücülerine muhakkak terbiye verilmesi gerektiğini vurguluyor.

“Sonuç 17 saat ortamında 6 saatten birkaç uyumaması gerekir”

Karayolu Trafik ve Posta Güvenliği Derneği Kocaeli Temsilcisi ve Gidiş Geliş Güvenliği Uzmanı Aşır Altınöz, trafik kazalarının yüzde 87’sinin güdücü hataları sebebiyle gerçekleştiğini söyleyerek, “Otobüs şoförlerinin öncelikle fit olması, metin tıpkı fert olması gerekir. Serencam 17 saat süresince 6 saatten beş altı uyumaması gerekir. İyice uykusunu almış olması geçişsiz. Uykusuz, yorgun yola çıkmaması lazım. Otobüs şoförleri tün seyahat yapıyor, ruz otobüste uyuyor. Yola çıkmadan geçmiş normal benzeri yerde uykusunu almış olması geçişsiz” dedi.

“Yola çıktıktan 2 buçuk saat sonra kere hipnozu başlıyor”

Öğün hipnozunun haddinden fazla balaban aynı laf olduğunu nâkil Altınöz, “Yola çıktıktan 2 buçuk saat bilahare kez hipnozu başlıyor. Burada düşünce kendisini kilitliyor, sürücü göz bariz tıpkısı şekilde gidiyor. Ta ki öndeki tıra veya araca çarpana kadar. Taşıtçı son 15 dakikayı hiçbir şekilde hatırlamıyor. Bu konuda lazım çoban kurslarında, gerek emniyette anlatılması geçişsiz. Kere hipnozu haddinden fazla şanlı bire bir bahis. 9 bin lime duran araca çarpma var, bunların çoğu kere hipnozu. Öğün hipnozu fiziksel bir durumdur. Ayrımsız aymazlık durumu değil, bunun uykusuzlukla benzeri alakası namevcut. Ne büyüklüğünde mıhlı birlikte olsanız, uykunuzu almış dahi olsanız, yola çıktığınız antlaşma sürekli tıpkı yere göre gözleriniz ayan tıpkı şekilde ama düşünce kendisini kilitliyor ve bire bir trafik levhasını okuyup, analiz etmiyorsunuz. Nedeniyle ilerideki kez imal-bakım levhasını görmüyorsunuz. Onu anladığın ant çok geç oluyor. Hızınızı 70-50-30’a düşürmeden posta yapım-hizmet yerlerinde 50-70 kilometre yordam ile abdestbozan değiştirirseniz, ansız manevra yaparsanız otobüsü devirirsiniz. Bunun sebebi kere hipnozu. El hipnozu olmamak amacıyla 2 buçuk saate benzeri durmak, kıraathane soğurmak gerekir. Ondan sonra ise yolda giderken zihni vazıh ağrımak gerekir” diye konuştu.

“Miftah vira etmek belki birlikte dünyada yaptığınız sunu alçak hisse senedi”

Türkiye’da olan bilcümle iri kazaları analiz ettiklerini vurgulayan Altınöz, “Trafik güvenliğinin 6 temel başlığı vardır; güdücü, yaya, muvakkat, misil, albeni ve vesile. Bu konuda öncelikle sürücülerin kesin gidiş geliş güvenliği eğitimi almaları gerekiyor. Bildirme beş altı aynı ahit amma profesyonel tır ve otobüs şoförlerinin sunma birkaç 6 kamer aç sürücülük eğitimi alması gerekir. Biz seçkin sene arz beş altı 200 tır ve otobüs şoförünü kazalarda kaybediyoruz. Komütatör görmek ihtimal dahi dünyada yaptığınız yer gösterişli hisse senedi. Aynı birey taşıyorsunuz, ailenizi, çoluğunuzu, çocuğunuzu taşıyorsunuz. Siz direksiyondayken hayatınızdaki sunma makro hayat ölse, yaralansa veya sakat kalsa bu sizin dümbelek artan hayatınızı pekâlâ etkiler? Bunu aklınızda epilepsi, pür özen dil kullanmanız geçişsiz” şeklinde konuştu.

“Zinhar dörtlüleri yakmayın”

Altınöz, şöyle devam etti:

“Sol lastiği değiştirirken kez hipnozu olmuş yahut sürat özne ayrımsız sürücünün hışmına uğrayıp, onun mağduru olabilirsiniz. Bu durumda öncelikle cazibeli aynı perforaj giymeniz gerekir. Araçtan çokça tetik çıkıyorsunuz, lastiğini değiştirmeye kalkmadan çekiciyi arıyorsunuz. Çekiciye ulaşamazsanız jandarmaya yahut polise bili veriyorsunuz, lokasyon veriyorsunuz, onlar size sunu yakın çekiciyi gönderecektir. Gaziantep’te olan kazada, ilçe namına giden insanlar evgin nitelik yönetimini bilmedikleri amacıyla kendilerini bittabi koruyacaklarını bilemediler. Acil durum şayet tün ise aracın içre amma olabildiğince yoldan çıkıp bütün ışıkların kapatılması geçişsiz. Sakın dörtlüleri yakmayın. Tamamen yoldan çıkıyorsunuz ve bekliyorsunuz”

“Otobüste sunma tehlikesiz yerler ılımlı koltuklardır”

Haddinden Fazla sayıda devir otobüsü kazası olduğunun altını çizen Altınöz, “Devir otobüslerinde biricik çoban oluyor. Şeb seyahat yapıyor, yolu bilmiyor. Bu şekilde otobüs kazasında haddinden fazla sayıda yerel ve yabancı seyyar ölüyor. Bu volta otobüslerinin sürücülerine terbiye verilmesi gerekiyor. Bunlarda gezi yapacaksanız, kesinlikle şeb yolculuğunu yeğleme etmeyin. İlk civar tam oturmayın. Otobüslerdeki yardımcı koltuğuna biz ‘Ölüm koltuğu’ diyoruz. Çarpışmada önce muavin hayatını kaybediyor. Otobüste sunma emniyetli yerler itidalli koltuklardır. Evgin durumlarda bu cazip yeleği giymeniz gerekir, her araçta bunun olması gerekir. Bu perforaj sizin görünür olmanızı sağlar” ifadelerine yer verdi.

“Fren patlamaz, fren balataları ısınır”

Bolu’da ve Ağrı’bile meydana mevrut otobüs kazalarının çok keder olduğunu vurgulayan Altınöz, “Türkiye’birlikte her balaban otobüs kazası olduğu ahit benim tün uykularım kaçıyor. Burada çoğu zaman otobüsün freni patladı gibi bahaneler var, fren patlamaz. Fren balataları ısınır. Fren balatası ısındığı ahit frene bastığınızda makine durmaz. Bu fren patlaması değildir, balataların ısınması demektir. Ağrı’daki olayda orada bire bir sefer yapım-hizmet çalışması var. Sefer koşa şeritten biricik şeride düşüyor. Otobüs şoförü hele hızlı geliyor ve virajı kucaklıyor. Karşıdan mevrut kamyondan kurtarıyor ama ileride apayrı aynı kamyon devrilmiş, ondan çevirmek üzere tekrar istikrarsızlık yaptığı zaman karşıdan gelen tır ile çarpışıyor. Kafaya kafaya çarpışmalarda ölüler, yaralılar, esrar, pencere ve lastik yığını oluşur. Bu çarpışmada ortaya sâdır enerji 7 tutku gücündedir. Oradaki kazada otobüs ve tır beyninde ortaya sâdır erke maatteessüf 7 cana dünyalık oldu” dedi.

Altınöz, kazaların ayrımsız kısmının da davranış halindeyken sürücünün kalp aksesi geçirmesi sonrasında olduğunu tabir ederek, hele otobüs şoförlerinin ödeşme, mıhlı erat olması gerektiğini vurguladı. Müfrit ağırbaşlı insanların ise otobüs şoförlüğü yapmamaları gerektiğini söyledi.

Share: