Sis altındaki Garp Karadeniz yaylaları sonbaharda birlikte ziyaretçilerini ağırlıyor

Doğası, temiz havası, gölleri ve manzarasıyla her mevsim genişlik çok yeğleme edilen rotalar beyninde mevcut Düzce’deki yaylalar, güzün dahi rastgele ziyaretçilere ve kampçılara karı sahipliği yapıyor.

Düzce’de belde illere sınırı olan Şimal Rum Dağları’nın sıra yaylaları Güzeldere, Pürenli, Hera, Derebalık, Kardüz, Odayeri ve Balıklı, gökçe yazın yemyeşil doğası ile haddinden fazla sayıda misafiri ağırladı.

Sonbaharın gelmesiyle çoğu ant sis altında mütezayit yaylalar, çekicilik sıcaklıkları düşmesine rağmen ziyaretçileri ve kampçıları ağırlamaya devam ediyor.

Şehir gürültüsünden uzaklaşmak üzere alelhusus İstanbul ve Ankara gibi ana kent kentlerden yaylalara gelerek kuş cıvıltıları arasında dolaşan misafirler, huy ve göl manzarası eşliğinde ruhsal gerilim atıyor.

Ziyaretçiler, çevrelerini saran dağların tabloları aratmayan manzarasında dörtköşe ilk kânun geçiriyor.

“Çevreyi, doğayı temiz sancımak kaydıyla kadın”

Yâren grubuyla Ankara’dan Düzce ve Bolu’ya sınırı mevcut Pürenli Yaylası’na kamp yapmaya mevrut Emre Antrenör, AA muhabirine, internetten güzelce yorumlar okumaları üstüne buraya geldiklerini anlattı.

Kamp ayırmak isteyenlerin Pürenli’ye nasıl gelmesi gerektiğini rapor eden Çalıştırıcı, “Çevreyi, doğayı saf ağrımak kaydıyla gelsinler. Natür harikası tam tıpkısı vadi, havası akman, gölü, manzarası çok pir. Burada 3-4 yayla var. Buraya ati olanlara, bu yaylaları gezmelerini ve sezme yapmalarını referans ederim.” dedi.

Belletici, Ankara ve İstanbul’birlikte diri insanların akman havaya ihtiyaç duyduğuna işaret ederek, “Burada çok çok müvellidülhumuza var. Şehrin gürültüsünden okşamak isteyenler amacıyla bu bölge çok ülküsel bire bir yer. Doğası çokça bol, kuş sesleri eşliğinde dinlenme kampı fayrap etmek için biçilmiş hilat diyebilirim.” ifadelerini kullandı.

“Bura natürel ezgi terası”

1850 rakımlı Kardüz Yaylası’nda mütezayit 60 yaşındaki Erdoğan Somuncu da alelhusus İstanbul’dan bir nice doğaseverin yaylayı görüşme ettiğini anlattı.

Misafirlerin on paralık sakat olmadığını dile getiren Somuncu, “Tıpkısı buğulu amcayı dinledim; ‘Bütün Karadeniz yaylalarını gezdim ama oksijeni bu büyüklüğünde artağan plato görmedim.’ dedi. Siftinlik burasının natürel tutum terası olduğunu söyleyebilirim. Coğrafi olarak çok adamakıllı. Düzce Ovası ayağımızın altında. Sakarya’yı izleyebiliyoruz. Pamukova rüzgar güllerini görüyoruz. Bolu Mudurnu ve gelgel engelsiz olursa Akçakoca’da denizi da görebiliyoruz. Yaylamız pespaye çok iyicene.” diyerek konuştu.



Share: