CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Malatya’da konuştu Açıklaması

CHP Umumi Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ” Türkiye’yi çarpışma etmeden, sulh ve yaşayış zarfında aydınlığa çıkaracağız. Kucaklaşacağız, helalleşeceğiz, beraber olacağız, ilişki olacağız, ülkeyi büyüteceğiz, kalkındıracağız.” dedi.

Kılıçdaroğlu, kentteki aynı otelde doyum önderleri, muhtarlar ve sivil topluluk kuruluşu temsilcileriyle basına tutkun görüştü.

Ardından partisinin il başkanlığı kullanılmamış hizmet binasının açılışına katılan Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, gençlerin umutları olduğunu söyledi.

Türkiye’nin kaderini 7,5 milyon gencin belirleyeceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “İlk kat sandığa gideceksiniz ve görüş kullanacaksınız. 7,5 milyon dinç, umudum olan, Türkiye’nin umudu olan çoluk çocuk sizin hayalleriniz benim hedefim olacak bunu bilmenizi isterim. Sizin bilcümle hayallerinizi akdetmek bile Erkek Eksiksizlik’in görevi olacak.” dedi.

Kılıçdaroğlu, kendisinden ilk kürsüde mütekellim partisinin Genel Başkan Yardımcısı Iye Ağbaba’nın, “İnşallah zaman 6’lı masanın lideri olarak geldiği ilimize umarım önümüzdeki bölüm yapılacak ilk seçimden sonraları Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhur Reisi yerine Malatya’mızı onurlandırırsınız.” ifadesi üzerine, şöyle konuştu:

“Herkesin çokça ferah bilmesini isterim, 6 şef aynı aradayız. 6 partinin genel başkanı ayrımsız aradayız. Bizi tıpkı araya getiren Türkiye’nin sorunlarıdır, meseleleridir. Ne yaştan yahut ne partiden olursak olalım Türkiye’nin bereketli gitmediğini görüyoruz. Ayrımsız sorunumuz var. Tıpkısı beka sorunumuz var. Türkiye’nin bunu aşması lazım ve Türkiye’nin bunu aşarken akılla, bilgiyle, birikimle, kucaklaşarak, helalleşerek, kavga etmeden aşması lazım. Bu ülkenin dokularına, bu ülkedeki insanların dokularına adalet vurgusu yaparak aşması lazım. Nedeniyle sorunları kalmak üzere uğraş değil kucaklaşmamız, bir arada olmamız gerekiyor. Bugüne büyüklüğünde ayrıştırdılar, kimlik, akide, dirim tarzı üzerinden ayrıştırdılar. Benim bu millete sözüm var, inancı ne olursa olsun, kimliği hangi olursa olsun, hayat tarzı ne olursa olsun benim başımın üstüne. Benim derdim o herif bu memlekette huzur süresince yaşıyor mu? O herif bu memleketin caddelerinde, sokaklarında, parklarında, kahvelerinde otururken güler yüzle oturuyor mu? İşi var mı? Kazanıyor mu? Sofrası çoğalan mi? Benim derdim bu. Bu balkı hepimizin kuma derdi ve bu derdi fasletmek üzere 6 şef tıpkı aradayız. Rastgele birimiz ayrı partiyiz, bunun üstelik farkındayız amma el erki aşkımız aynıdır, herif sevgimiz aynıdır.”

“Çiftçiyi toprağa, araziye küstüremezsiniz”

Kılıçdaroğlu, çiftçiye ÖTV’li ve KDV’li süt satılmaması gerektiğini anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“O üretiyor, o alın teri döküyor, onun kazanması geçişsiz. Çiftçiyi toprağa, araziye küstüremezsiniz. Küstürürseniz 85 milyon herif haris kalır. Et, etkili efsanevi, yasmık, nohut, buğday, yulaf, gündöndü, ayçiçeği yağı haricen geliyor evet evet ya içeridekiler, peki ya maraba? Bu eş neden kazanmıyor, hastalık insanlarız küstürdük, bozukluk Türkiye üretimden koptu? Bunların tamamını 6 lider yerine düşünüyoruz. Türkiye’yi çekişme etmeden, hazar ve yaşayış içinde aydınlığa çıkaracağız. Kucaklaşacağız, helalleşeceğiz, beraber olacağız, irtibat olacağız, ülkeyi büyüteceğiz, kalkındıracağız.”

Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin sarıerik ithal etmediğini zira Malatya’nın kayısıda dünyaya saha okuduğunu belirterek, “Biz buğdayda da fındıkta üstelik arpada dahi yulafta, çalışkan hayvanda üstelik dünyaya meydan okumalıyız. Cılız kuruya dünyaya yer okumanın hiçbir anlamı yok. Düz okumanın yolu iktisadi namına kıpırdak olmaktan maruf.” ifadelerini kullandı.

“Üreterek gelişmek zorundayız”

“Ekonominiz güçlüyse zaten kimse size benzeri madde diyemez ama ekonominiz zayıfsa, dolar, ekü dilencilik etmek için ülke büyüklük gezerseniz değeriniz gayrimümkün.” diyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Tığ milli Halas Savaşı’nı vermiş ayrımsız gelenekten geliyoruz. Bizim milli Kurtuluş Savaşı’mız sıradan tıpkı milli Halas Savaşı değildir. Bizim milli Halas Savaşı’mız bilcümle mazlum milletlere eş olan aynı savaştır. O nedenle mazlum milletlere denk olduk, iktisadi kalkınmada birlikte hep mazlum milletlere emsal olmak zorundayız. Üreterek, fiilen, kazanarak, envestisman yaparak, okuyarak, üniversitelerde bilgelik üreterek gelişmek zorundayız. Şayet tığ bunları yapabilirsek, kim yapacağız, ika konusunda da kararlıyız göreceksiniz Millet İttifakı’nda 6 ay zarfında bu memlekete soluk aldıracağız, bu ülkenin insanlarına çağ aldıracağız. Çoluk Çocuk işsizlikten kırılıyor. Çoluk Çocuk ev dışına müracaat etmek istiyorlar ‘Acaba sıkıntılı dışında aksiyon bulabilir miyiz?’ diye niteleyerek çalışıyorlar, çabalıyorlar. Neden bu insanlar özlük ülkelerinde çalışmasın, neden bu insanlar zat ülkelerinde üretmesin, hastalık bu insanlar kerdi ülkelerinde cebin teri döküp kazanmasınlar. Bunu yapacağız. Sizden bir tane isteğim var, sakın moralinizi bozmayın. Bu ülkenin çiftçisini, işçisinin, emeklisinin, EYT’linin, taşeron işçisinin, çalışanların, KPSS’ye girip haksızlığa uğrayanların, sürat gören kadınların, haksızlığa uğrayan ki varsa görüş versin yahut vermesin nerede adaletsizlik varsa onun karşısında duracağım çünkü geçersizlik karşısında susan dilsiz şeytandır. Kim butlan yapıyorsa karşısında duracağız.”

Adaletin önemine dikkati çeken Kılıçdaroğlu, “Hak olmazsa olmaz. Devletin dili adalettir. Adaletsiz ayrımsız toplum olmaz, kainat dahi hak konusunda inşa edilmiştir. Adaleti sıfır ayrımsız ülkenin, devletin kişi, büyüme şansı yoktur. O nedenle adaleti pekâlâ ama mutlaka getireceğiz.” diyerek konuştu.

Konuşmanın peşi sıra Kılıçdaroğlu, CHP Malatya İl Başkanlığı yeni bakım binasının açım kurdelesi kesti.



Share: