Kırıkkale haberleri! Kırıkkale’de “Spor Olsun Projesi” ile öğrenciler sporla buluşacak

Kırıkkale’da çocukları spora kazandırmak üzere Kırıkkale Valiliği himayelerinde, Deneyimsizlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Bilimi Müdürlüğü ve Dünkü Spor Kulüpleri Federasyonu eliyle “Spor Olsun Projesi”nin protokolü imzalandı.

Valilikten yapılan açıklamaya bakarak, imza töreni Ilbay Bülent Tekbıyıkoğlu, Vali Yardımcısı Mehmet Miraç Topaloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Dirimlik Santralci, Bilgisizlik ve Spor İl Müdürü Hamza Zaman ve Kırıkkale Tıfıl Spor Kulüpler Federasyonu (ASKF) Başkanı Sırrı Zengin’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Tekbıyıkoğlu, burada yaptığı konuşmada, spora katkı sağlanacak bir projenin henüz hayata geçirildiğini belirtti.

İl olarak sporu çokça önemsediklerini ve sporun kayırıcı hayatından uzaklaşmaması gerektiğine inandıklarını nâkil Tekbıyıkoğlu, “Bu kapsamda özellikle çocuklarımız için proje hazırladık. Proje kapsamında 20 kulübümüz, 3’er topluluk oluşturacaklar ve bu 20 kulübü de okullarla irtibatlandırıyoruz. Toplumsal faaliyetlerle da zenginleştirilmiş bir proje oldu. Yaklaşık 650 bin lira bütçeyle projeyi spor hayatına kazandıracağız.” ifadesini kullandı.

Kırıkkale ASKF Başkanı Varlıklı üstelik projenin 8 yıllık tıpkı hayalet olduğunu ve Türkiye’ye denk olacak tıpkısı çalışma olacağını dile getirdi.

Proje kapsamında düzenlenecek futbol şöleni ile 8-13 gözyaşı arasındaki füru ayrımsız araya getirilerek, hele dezavantajlı çocukların tayin edilmesi ve seçme makule bağımlılığa alın koruması, Kırıkkale’deki toy spor kulüpleri ile okullar ortada eşleştirme yapılarak kulüplerin altyapısına sporcu kazandırılarak kullanılmamış yeteneklerin tespit edilmesi amaçlanıyor.

Toplam 20 kulübün oluşturacağı 60 takımdan 1200 öğrencinin faydalanacağı proje kapsamında, sportif aktivitelerin haricinde çocuklara, İl Müftülüğünce değerler eğitimi, İl Keyif Müdürlüğü eliyle de ilk yardım eğitimi verilerek, Orman İşletme Müdürlüğünce ise ağaç ongun programı de gerçekleştirilecek.

Share: