Ruslar geldi, Antalya’da karı fiyatları uçtu!

Savaştan kaçan Acımasız ve Ukrayna vatandaşlarının, Antalya’bile yerleşik yakınlarının yanına gitmesi, zengin olanların da gayrimenkul ve bölük kiralama ve satın almaları Antalya’nın popülaritesini daha bile artırdı. Savaşın başlamasıyla Antalya’nın gözde semtlerinde satılık ve kiralık konut-gayrimenkul fiyatları birlikte adeta uçmaya başladı.

Antalya Tecim ve Uran Odası (ATSO) Başkanı Davut Sakil, TÜİK marifetiyle açıklayan 2022 yılı küçük ay göz istatistiklerini değerlendirdi. Antalya’üstelik küçük ay ayında 4 bin 727 skor hane satışı gerçekleştiğini, bin 99 konutun yabancılar aracılığıyla satın alındığını tamlayan Sakil, “Antalya’da şubatta basamak satışları bir geçmiş küçük ay ayına bakarak yüzde 27,68 artarak 4 bin 727 nüsha ile Türkiye ortalamasının tahminî 7 benek üstünde gerçekleşti” dedi. Antalya’nın İstanbul’dan bilahare yabancıların bildirme çokça yeğleme ettiği ikinci diyar olduğunu ifade eden Yoğun, şöyle bitmeme etti:

“Antalya mahiye hep göz satışlarında İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından dördüncü tam. Türkiye toplanmış göz satışları içerisinde yabancılara göz satışları, güzeşte yılın küçük ay ayına göre yüzde 54,9 artarak 4 bin 591 adet gerçekleşti. Antalya’de Türkiye ortalamasının çok üstünde yüzde 106,2 artışla bin 99 basamak satıldı. Şubat ayında yabancılara yönelik satışların bütün konut satışları içerisindeki payı Türkiye genelinde yüzde 5,65 iken Antalya’dahi yüzde 23,24 oldu. Antalya, yabancılara hane satışlarında İstanbul’un arkası sıra ikinci tam saha alırken, hem yıllık artış oranında hem de hep basamak satışları içerisindeki yabancı payında Türkiye ortalamasının üstünde saha aldı.”

Yurt ve taşınmazlar brokeri ve TamNoktaNeo Firması eğin dozaj yöneticisi Maksat Temiz, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın Antalya’birlikte yurt sektörünün popüleritesini artırdığını söyledi. Savaşla alay malay Rusya’ya geçerli arsıulusal yaptırımlar zımnında, ensesi kalın Moskof vatandaşlarının Antalya’da göz alımlarının arttığına ilgi çekici Temiz, Antalya’bile 30 bine mümasil Zalim, 9 binden çok de Ukrayna vatandaşının yerleşik yaşadığını anlattı. Murat Temiz, şöyle devam etti: 

“Rusya ve Ukrayna arasındaki uğraş dolayısıyla Antalya’de gayrimenkul ve hane satışları hareketlendi. Antalya’dahi yakınlarının yanına yerleşen ensesi kalın Rus vatandaşları ortada dolgun kendisine 20-30 ofis alan var. Müteahhitlerde muvaffakiyetsiz göz kalmadı. Sonuç 6-7 günde 45-50 daire satıldı. Et Kafalı kan dolaşımı umudu ile 3-4 mahiye ev kiralamaları bile artıyor. Zalim ve Ukrayna vatandaşları bölük mübayaa ve kiralamada Lara ve Kundu bölgesini tercih ediyor.” Zalim ve Ukrayna vatandaşlarının Antalya’birlikte bundan sonra 2+1 ve 1+1 konutları tercih ettiğini anlatan Gaye Ziya, “Zat firmamda 22 nüsha basamak satış mukavelesi yaptım. Müteahhitlerde sıfır inşaat bulunmayan. 1+1 hane fiyatı 1 ila 1,2 milyon ortada, 2+1 bölük 1,7 milyon, 3+1 kat ise 2-2,2 milyon teklik arasında değişiyor. Fiyatlar haddinden fazla fırladı”

Konyaaltı ilçesinde faaliyette kâin Nişan Yüzüğü Gayrimenkul firması sahibi Ender Anatca, cidal öncesi bölgede 3 bin lira olan kiralık daire fiyatlarının ortalama 8-10 bin liraya çıktığını söyledi. Rusya’dan nakit para girişi olmadığı için Konyaaltı bölgesinde yabancıya bölük satışlarının durduğunu belirten Anatca, Zalim ve Ukrayna vatandaşları dışındaki yabancı vatandaşlara yapılan bölük satışlarında amme bankalarının anlaşılmaz şekilde müşkülat çıkardığını öne sürdü.(Dünya- Fikri Cinokur)

Basamak satışlarında çoğalma!

 

Satılık ev fiyatlarındaki artma bitmeme ediyor!

 

Repo artı hane talebi patladı

 

 

Share: