Hafızlık kursunu bütünleyen 101 öğrenci icazetini aldı

Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Mualla Erbaş, Çankaya İlçe Müftülüğünce 101 saklayan amacıyla planlı Hafızlık İcazet Merasimi’ne katıldı.

Türkiye Kült Vakfı Konferans Salonu’nda düzenlenen törende, Kocatepe Camisi İmamı Mehmet Atıcı’nın Kur’an-ı Semih tilavetinin arkası sıra diploma belgesini alacak hafızlar dahi türlü sureleri okudu.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, burada yaptığı konuşmada, Kur’zaman-ı Selek’i ezberleyen hafızlara ve ailelerine teşekkürname ederek, “Allah Resulü Efendimiz, 23 sene boyunca Kur’an’la insanlığı karanlıktan aydınlığa nüfuz etmek için üzerinde görev olan şahitliğini, müjdeleyiciliğini, uyarıcılığını, davetini, irşadını lacerem yaptıysa, bu dirilik deminden bizim üzerimizde. Cenabıhak Resulü’nün varisleri üzerinde. Cenabıhak Resulü’ne arabozan olmayı yer çok hak fail hafızlardır.” diyerek konuştu.

Allah Resulü’hangi varis olmanın genişlik balaban şan olduğunu ifade eden Erbaş, bu unvana cemaat gençlerin, bu şerefi ömürleri süresince taşıması temennisinde bulundu.

Erbaş, hafızların hayatlarını Kur’an’a bakarak sıralama etmeleri, özge insanlara bile bu yönde yaşamaları üzere apotr olmaları ve Kur’dakika-ı Kerim’in hanay rehberi olduğunu hep insanlığa anlatmaları gerektiğini söyledi.

Allah’ın ayetinde “Kur’dakika-ı biz indirdik. Onun muhafızı biziz.” dediğini hatırlatan Erbaş, “Kim vesilesiyle? Hafızlar vesilesiyle. Sizler vasıtasınız. Allah sizin Kur’dakika muhafızları olduğunuzu ayeti kerimede belen ediyor.” dedi.

Hafızların, ailelerinin ve hocalarının fedakarlık yaptığını dile getiren Erbaş, şöyle devam etti:

“Koruyan doğmak ne büyüklüğünde kırıcı aynı işse, saklayan hocalığı dahi o büyüklüğünde korkulu benzeri iştir. Onlarla bütün beraber oldular. Hafız ailesi almak üstelik o kadar kilolu benzeri iştir. Haftada birkaç defa beni arayan hafız anneleri, saklayan babaları var. Onların heyecanını dinliyorum. Onların, hafızlarımız bir an ilk hafızlıklarını yapsın diyerek katlandıkları fedakarlıkları biliyorum. Nedeniyle onlardan da Tanrı razı olsun.”

Konuşmaların arkası sıra hafızlar, icazet belgelerini aldı.

Reisül-Kurra Mustafa Demirkan’ın yaptığı yakarış ile serencam bulan törene, Ankara Valisi Vasip Şahin, YANLIŞSIZ Fırka Saylav Ahmet Ziyalı, Ankara İl Müftüsü Hasan Çınar, Çankaya İlçe Müftüsü Mustafa Veteriner, Çankaya Kaymakamı Maksat Arınmış dahi katıldı.

Share: