Diyarbakır’da “Millet Kütüphanesi”nin temeli atıldı

Kayapınar ilçesinde uray marifetiyle 2 bin 250 metrekarelik alanda nesir edilecek Budun Kütüphanesinin temeli atıldı.

Fırat Mahallesi’nde inşasına başlanacak, kıraat ve çokça gayeli salon, 5 dershane, emek alanı, 360 kişilik konuşma salonu, kafeterya ve 100 araçlık küşade otoparktan oluşan kütüphanenin temel atma töreninde mütekellim Kayapınar Kaymakamı ve Uray Başkan Vekili Arif Karaman, ilçeye çoluk çocuk üzere yeni tıpkısı hizmeti elan kazandıracaklarını anlattı.

Mutlu olduklarını dile getiren Karaman, gençlerle görüştüklerinde kendilerinden kıraat salonu, rahat ibret çalışabilecekleri, kitaba, bilgisayara, internete erişebilecekleri mekanlar istediklerini belirterek, bu konuda elan ilk üstelik ilçede bir nice yerin hizmete açıldığını rapor etti.

Gençlerin taleplerini adına getirdiklerini kaydeden Karaman, bu hizmetleri sunarak gençlerin ibret çalışmaları için motivasyonlarını birlikte artırmış olduklarını söyledi.

Karaman, temeli atılacak Ulus Kütüphanesinde birlikte gençlere hem yaz hem da kışın şen edebilecekleri bir ortam sunacaklarını anlatarak, şunları kaydetti:

“Çocuk ve gençlerimizin aileleri ile buraya gelip benimsenmek talip, katalog hizmetinden çakozlamak talip vatandaşlarımız üzere dahi kafeterya hizmeti sunacağız. Ati eğitim bilimi tedris sezonuna yetişecek şekilde hazırlığımızı yaparak bu kütüphaneyi evlatlarımızın ve vatandaşlarımızın hizmetine sunalım istiyoruz.”

Hizmetin kente yavuz olmasını dileyen Karaman, butona basarak, Ulus Kütüphanesi’nin temeline ilk harcı attı.

Share: