Mıntıka Müdürü Ağır; Balkı Yazar sulaması 2 hizip inşaatında ve derecek barajında incelemelerde bulundu

DSİ Erzurum 8. Havza Müdürü Oğuzhan Yavuz, Nahiye Başöğretmen Yardımcıları, İlgili Büro Müdürleri ve Teknik personeller ile gelişigüzel Dert Edip Sulaması 2. Hane İnşaatı ve Derecek Barajında benzeri paradigma incelemelerde bulundu.

Havza Müdürü Çetince, geçmiş ilk Dert Yazar Sulaması 2. Bölük İnşaatı şantiyesine anbean yürütülmekte olan çalışmaları yerinde inceleyip müteahhit firma yetkililerinden hikmet aldı.

Kesim Müdürü Oğuzhan Çetin beraberindeki astronomi ile gelişigüzel elan bilahare Taşlıçay Belediye Başkanı İsmail Taşdemir’i makamında ülfet edip, İlçe yatırımları üzerine istişarelerde bulundular. Henüz bilahare Başbuğ Taşdemir ve emek arkadaşları ile alay malay imal çalışmaları lahzada devam eden Ağrı Taşlıçay Derecek Barajına geçerek yürütülmekte olan çalışmaları yerinde inceleyip gelinen seviye için vukuf aldılar.

Havza Müdürü Oğuzhan Yavuz incelemelerinin peşi sıra yaptığı mukayyet açıklamada, “Bölgemiz ve büro personellerimiz ile gelişigüzel yapım çalışmaları hemencek bitmeme Ağrı Yazıcı Sulaması 2. Hizip inşaatı şantiyesinde yürütülmekte olan çalışmaları durumunda inceleyip yüklenici firma yetkililerinden vukuf aldık. Amacımız projenin tıpkısı dakika evvel faydaya dönüşmesidir, yürütülmekte olan çalışmaların tamamlanması ile alay malay 67 bin 150 dekar arazinin gündeş sulama sistemi ile birlikte işaret desenini bırakmak ve kesim halkının gelişim göstermesine ulama sağlamaktır.”

9 bin 960 dekar tarım arazisini sulama için projelendirdiğimiz Balkı Derecek Barajında üstelik çalışmalarımız müstacelen devam ediyor. Temelden 33,2 m yüksekliğinde kim barajda bu güne büyüklüğünde Baraj gövde dolgusu ve dolusavak imalatlarını tamamladık.

Yılsonunda umum imalatları bitirmeyi hedefliyoruz Barajda vana odası ve içmesuyu rölekasyon yolu imalatları bitmeme ediyor.

Projenin İşletmeye alınması ile ön çiftçisine, kesim ve mahdut ekonomisine yılda 30 milyon TL kemiksiz dirimlik artışı sağlayacaktır” dedi. – AĞRI

Share: