Ziyalı Endüstri Odası’nda ‘yerli malı’ uygulaması

Kültürlü Uran Odası Yönetimi, ‘yerli malı uygulaması’ başlattı. Geçtiğimiz kamer göreve başlayan Münevver Endüstri Odası Umumi Heyet, misafirlere şeker ya birlikte çikolata yerine Aydınlık’ın milli ürünü incir izaz ediyor. Aplikasyon ile hem Okumuş’ın milli ürünü incirin tanıtımı yapılırken hem birlikte ilin ekonomisine de ulama sağlandığı belirtildi.

Türkiye’nin koca ihraç ürünleri arasında düzlük düzlük ve devlet ekonomisine yıllık averaj 3000 milyon dolar girdi sağlayıcı incirin henüz mıhlı olduğu üzere şeker hastalığı yahut çikolata namına ağırlama edilmesini öneren Vazıh Uran Odası Başkanı Gökhan Maraş, “Bizim kültürümüzde misafire tatlı türü yiyecek izaz ika geleneği vardır. Nedense bu ikramlar ülke genelinde olduğu gibi incirin anavatanı Aydınımızda da şeker hastalığı ve çikolatadır. Temel sütünden sonra sunma müfit yiyecekler arasında kayran düz Aydınımızın milli ürünü incirin ikramlıklar beyninde yeterince düz almadığını görüyoruz. Bu nedenle Ziyalı Sanayi Odası namına misafirlerimize çikolata, şeker ve özge tatlılar namına ballıdarı ikram etme kararı aldık. Aydınlık’daki tamlık çekicilik ve kuruluşların yanında vatandaşlarımızın dahi misafirlerine ballıdarı ikram etmesini öneriyoruz. Bu uygulama özellikle esenlik gelmek amacıyla ilin ekonomisine bile büyük yardım sağlayacaktır” dedi.

İncirin Vazıh’a Tanrı Vergisi bire bir şımarıklık olduğunu ve tıpkısı zamanda dört şerif kitapta üstelik adından bayram edilen kutsi benzeri ürün olduğunu belirten Aydınlık Endüstri Odası Divan Başkanı Gökhan Maraş, “Aydın kendisine eş olduğumuz zenginliklerin farkına varmamız gerekiyor. Aydın’da incir kısaca 50 bin ailenin konvansiyon kaynağı olduğu kabilinden ilin sunu kebir ekonomisini oluşturur. Biz önceki zat değerlerimize topluluk çıkmalıyız. Zaman inciri gerçeklik manada tanıtımını yapmış olsak Münevver’ın inciri kilo ile değil gram ile felah niyetine tüketilen bir nişane peki. Bu nedenle misafirlerimize şeker, baklava, çikolata gibi mütenevvi şekerlemeler ikram etmek hesabına incir izaz edilmesini öneriyoruz. Vazıh Sanayi Odası olarak biz ikram malzemesi yerine incirimizi yeğleme ediyoruz” dedi. – AYDIN

Share: