Hakkari’de modernize edilen meslek hizmete girdi

Hakkari’dahi depreme alın güçlendirilen ve modernize edilen Martir Korkulu Bahir İlk ve Ortaokulu hizmete girdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Milli Terbiye Müdürü Bilal Ferah, modern ayrımsız görünüme kavuşturulan okulun hoca ve öğrencileriyle benzeri araya gelerek kılıklı olsun temennisinde bulundu.

Okuldan incelemede kâin Gani, binaların yıkılma riski, yaşı kabilinden nedenlerden hava sondaj çalışmaları yapıldığını belirtti.

Yapılan muayene analizleri sonucunda, efdal riskli okullar üzere hazırlanan raporların arkası sıra, Milli Eğitim Bilimi Bakanlığınca sağlanan para desteğiyle kentteki okulların güçlendirilmesi üzere himmet başlattıklarını rapor fail Dolgunca, şunları kaydetti:

“Sütun güçlendirmesi, dış tecrit, düzenlilik sistemleri, fotoselli musluklar ve aydınlatmalar, iç ve dış alnaç boyamalarını yaparak henüz sağlıklı eğitim kurumları haline getirdik. Çünkü hem amme menfaati ilkesi çerçevesinde hem dahi herif sağlığı ve hisse senedi güvenliği için üstelik bu gerekliydi. Hareket ülkesiyiz, ne antlaşma geleceği belli olmaz. Hele çocuklarımızı himaye altına almak zorundayız. Onların geleceğimiz olduğunu bile bile bu binalardaki eğitim bilimi kalitemizi ve dirim standartlarımızı imar etmek ve fark etmek zorundayız. Öğrencilerimiz, bodur sürede, riskleri bertaraf edilmiş, güçlendirilen ve onarılarak yenilenen okullarında, depreme alın daha güvenli, hijyenik, çevreci ve enerji dostu binalarda yetişek alma imkanına topluluk oldular. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen bakanlığımıza, valiliğimize şükranlarımızı arz valör, emeği geçenlere teşekkürname ederim. İlimize yavuz olsun.”

Share: