Dört çocuk on torundan sonra bire bir da sürücü belgesi sahibi oldu

Dört yavru on torundan sonradan ayrımsız da yeterlilik sahibi oldu

63 yaşındaki Behiye Özdemir, sınavları biricik seferde geçip 30 sene sonra ehliyetine kavuştu

ZONGULDAK – Zonguldak Alaplı ilçesinde ilkokul mezunu Behiye Özdemir (63), gençliğinde ahzetmek istediği ustalık amacıyla ailesi yoluyla izin çıkmayınca 30 sene sonraları hayaline kavuştu. Sınavdan 86 alırken yönelteç sınavını de önce girişte kazanan Özdemir, adeta gençlere taş çıkarttı.

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde hareketli 63 yaşındaki 4 bala annesi ve 10 torun sahibi Bedriye Özdemir, 30 yıl geçmiş sürücü belgesi almak istedi. Ancak ailesinin izin vermediği Özdemir, 63 yaşına geldiğinde yıllardır hayalini kurduğu ehliyeti almaya değişmeyen verdi. Özdemir, kimseye fen vermeden sürücü belgesi işlemleri yaptırmak amacıyla keyif ocağına anbean evraklarını hazırladı. Alaplı’dahi bir güdücü kursuna her an, B sınıfı yönelteç eğitimleri ve sınavları başarıyla bir tane seferde geçerek şehadetname almaya türe kazanan Özdemir, otomobil kullanarak torunları ile gezmeye planladığını söyledi.

“Komşularım müzaheret etmek yerine benimle alay etti”

Çıktığı bu yolda etrafından destek görmeyen, komşularının üstelik “Ne yapacaksın bu yaştan sonradan ehliyeti, vesair dünyada makine mı kullanacaksın?” dediğini söyleyen Özdemir, yeterlilik almaya türe kazanınca şişman mutluluk yaşadı. Gençliğinde çokça almak istediği ehliyetine 30 sene bilahare kavuştuğunu belirten Behiye Özdemir, hayatta hiçbir şeyin imkansız olmadığını belirtti. Bedriye Özdemir, “Ego sürücü belgesi kursuna başvurdum ve aldım, haddinden fazla istiyordum. Yeterlilik almayı 30 yıl önceki istedim ve bana bunu izin vermediler. Bilahare sürücü belgesi kursuna kendi kendime amal amacıyla sağlık ocağına anbean işlemlerimi yaptırarak kaydımı yaptırdım. Araç olduktan bilahare benim çocuklarım çekicilik duydular. Amma komşularım ve gâh eşhas benimle haddinden fazla numara geçtiler. ‘Bu yaşta ehliyete hangi lüzumlu var’ diyerek bayram ettiler. Ama asıl bu yaştan sonraymış yeterlilik. Zira bu bize seçme zaman lazımmış, bunu tığ bilmiyormuşuz, bence bunu hep alsın, kimesne yapamaz demesin. Ben çok istedim ve başardım. 86 fakül aldım yegâne seferde geçtim. Kursa gittiğim ant sunma nazik bacı bendim, onlar bana kime getirdiğin dedikleri antlaşma ben kursa geldim diyordum, bu sınavlarda dahi hakeza oldu. Ego bunu başardığım içiş kendimle gelgel duyuyorum ben yakında 64 yaşına gireceğim, ego alabildiysem sistem alabilir” diye niteleyerek konuştu.

“Öğrenmenin yaşının olmadığını kanıtladığını gördük”

Behiye Özdemir’in göstermiş olduğu gayretin kendilerini çok etkilediğini tamlayan çoban kursunun müdürü Görüntü Özdemir, “Bedriye Özdemir ablamızla tanıştığımızda onun azmi, hayata açılım bizi çok etkiledi.30 yıl önceki sürücü belgesi almaya tema etmiş ve ailesi cevaz vermemiş, bizim desteklerimizle beraber önceki ehliyete yazıldığı antlaşma kayıtlı sınavını 86’lıyla geçti. Sonra yönelteç eğitimlerini alarak direksiyon hakkında ‘da sınavı geçti ve almaya adalet kazandı ve deminden kendileri çokça bahtiyar. Behiye ablamız, bizlere hayatta başarıya yayılmak için hiçbir şeyin bariyer olamayacağını, öğrenmenin yaşının olmadığını kanıtladığını gördük” dedi.

Share: