Lütfü Savaş: “20 Almanak İktidar Hatay’ın Sorunlarını Çözmedi”

Hatay Büyükşehir Belediye Reisi Lütfü Çarpışma, iktidarı, 20 yıllık süreçte Hatay’ın sorunlarını çözmediğini söyleyerek eleştirdi. Komutan Çekişme, “Kümeli sorunlarımız var. 20 almanak iktidar –cek’le, -cak’la devir geçirdi. 5 buçuk yıldır Antakya’nın ızdırap bandının kentsel dönüşümü amacıyla bakanlıktan karşılık bekliyoruz. İktidar Hatay’da 6 baraj, 3 gölet yaptık diyor. Nerede bu baraj ve göletler? 3 ayda bitirdiğimiz EXPO dönel kavşağı için bile 6 kamer müsaade bekledik” diye niteleyerek konuştu.

Hatay Büyükşehir Şehremini Lütfü Savaş, kentteki matbuat mensupları ile kahvaltıda aynı araya geldi.

HBB yöneticilerinin üstelik eşlik ettiği buluşmada Savaş, gazetecilerin sorularını yanıtladı ve Büyükşehir’in gelecek yıl hayata geçireceği projelerden bahsetti.

“İKTİDARIN DERDİ BENİ SEÇİME SOKMAMAK”

Başbuğ Uğraş, gazetecilerin mufassal zamandır Uray Meclisi toplantılarına hastalık başkanlık etmediği yönündeki sorusu üzerine, ‘iktidardakilerin’ kendisini el durumda tasarruf etmek istediğini söyledi.

İktidar gruplarının, Hatay için mecburi gerekseme sıfır tıpkı konuyu HBB Meclisi’nde gündeme getirdiğini ve bu konuyu gündeme almadığı üzere hakkında dava açtığını anlatan Çekişme, “İktidar bizi burada yıkamıyor diye strese giriyor. İhtiyacımız olamayan tıpkısı konuyu Meclis’e taşıdılar. Gündeme almayınca murafaa bize 5 ay ceza verdi. 2017’deki akarsu fiyatlarına dönülmesi üzere verdikleri teklifi gündeme almasaydım tekrar ceza alacaktım. Şu anda İstanbul’daki iş bizim dahi başımıza getirilmek istendi. Onların derdi beni seçime sokmamak. Onun üzere meclis toplantılarını başkan vekillerim yönetiyor. Onların kurnazlığına cebin hakeza tılsım alıyoruz” dedi.

“İKTİDAR YAPINCA İYİ AMA CHP’Lİ BELEDİYE YAPINCA TU BED”

İktidarın 2016 Antalya EXPO’suna bindi verdiğini, 2023 Kahramanmaraş ve 2028 Malatya EXPO’larına destek vereceğini açıklayan Savaş, “İktidar Kahramanmaraş işçin sefirikebir dahi atadı. Malatya, 2028 üzere iktidardan bindi bayram almış. EXPO’yu kudret yapınca ongun ama Cumhuriyet Altını Ahali Partili belediye yapınca tuh sakil oluyor. 750 milyon teklik maliyetle 320 dönümlük iki alanda çok pir benzeri düzenleme yaptık. 2 milyon 150 binden aşkın birey alanlarımızı ziyaret etti. Gelişigüzel iki kayran dahi Hatay var az çok yaşayacak. Kendileri her cins imkanla şen yaşamaya dikkat gösteren kuvvet mensupları Hatay halkının az buçuk morallenmesini haddinden fazla gördü” diye, tekme standardı reddettiklerini söyledi.

“20 YILLIK İKTİDAR HATAY’IN BİRİKMİŞ SORUNLARINI ÇÖZMEDİ”

20 yıllık iktidarın Hatay’ın birikmiş sorunlarını çözmediğini söyleyen Lütfü Çarpışma, “Müterakim sorunlarımız var. 20 almanak nüfuz –cek’le, -cak’la devir geçirdi. 5 buçuk yıldır Antakya’nın biberli bandının kentsel dönüşümü üzere bakanlıktan karşılık bekliyoruz. İktidar Hatay’da 6 baraj, 3 akmaz yaptık diyor. Nerede bu baraj ve göletler? 3 ayda bitirdiğimiz EXPO dönel kavşağı üzere dahi 6 ay cevaz bekledik” diyerek konuştu.

Uğraş’a cumhurbaşkanlığı adaylığı için yaptığı açıklama da soruldu. Cumhurbaşkanlığının heybetli benzeri yan olduğunu belirten Çekişme, “Tığ şehrimizi tanıtırken popülizm yapmadık. Dümdüz ve asude tıpkı şekilde çalıştık. HBB Başkanı olmaktan mutluyum. Ancak cumhurbaşkanlığı makamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün makamıdır. Onun makamının yüceliğinin farkındayım. Sayın Genel Başkanımız namzet olursa yanındayım, destekçisiyim. Fakat aday olmazsa adayların beyninde adımın anılmasını lüzum ve bundan itibar duyarım. İsminin anılması bizi ve Hatay halkının onurlandırır” dedi.

DEVELIK HASTANESİ İÇİN HEM HBB HEM DEVELIK BELEDİYESİ MEYDAN GÖSTERDİ

Büyükşehir kurulduğundan itibaren altyapıya önem verdiklerini belirten Savaş, “Göreve geldiğimizde 15 ilçeli şehrimizde Antakya ve İskenderun’de tasfiye tesisi vardı. Takkadak düz bölgesinde 5 tasfiye tesisi yaptık. Ovanın yüzde 87’si tasfiye tesisli pozisyona geldi. Edirne’ye git gel yapacak kadar içme suyu, İstanbul’a git gel yapacak kadar şebeke ve yağmur suyu şebekesi döşedik. Şu anda tekmil ilçelerimizde değişik enfrastrüktür çalışmaları devam ediyor” diye niteleyerek konuştu.

Cidal, Defne Turunçlu’daki arıtma tesisi karşı sorulan soruya “Tesisi sarmak amacıyla gelişigüzel şeyi yaptık ama DSİ cevaz vermedi” diye niteleyerek yanıtlayarak şöyle bitmeme etti:

“Tesisi durumunda revize etmek üzere proje çizdik. Projemiz üzere cesaret bulduk. Amma Meclis’ten yapılmasın diye karar artık. İktidar temsilcileri o alanda ilçeye devlet hastanesi fayrap etmek istedi. Ambulans o üst üste bölgeye kuşkusuz girebilir? Sayrılarevi amacıyla Orhanlı-Koçören mahallelerinin arasında, yer yolunun üzerinde düzlük gösterdik. İktidarın derdi Defne halkıyla bizi karşı karşıya ifade etmek. Madem şifahane yapacaklardı neden 21 yıldır yapmadılar?”

“HARBİYE ŞELALE BÖLGESİNİ 5 KAMER SONRA İKTİDARA GELDİĞİMİZDE BİZ YAPARIZ”

Kavga analog konunun Harp Okulu Şelalesi bölgesinde dahi yaşandığını söyledi. İktidar milletvekillerinin Harp Okulu Şelalesi bölgesini yapmaktan vazgeçtiklerini tamlayan Çarpışma, “Arıtmayı bize yaptırmayan izan Harbiye Şelalesi’ni bile yapmaktan vazgeçti. Kusura bakmasınlar ama hileci çıktılar. O bölgeyi üstelik tığ yapacağız. 21 yıldır Harp Okulu ve Develik’üstelik hiçbir şey yapmadılar. Madem yapmıyorlar 5 kamer bilahare iktidara geldiğimizde biz yaparız” dedi.

Lütfü Kavga’a sorulan sorular ortada erişim ve üstyapı çalışmaları da vardı.

Şehir içi raylı ulaşım için bakanlıkla görüştüklerini ancak bakanlıktan ‘Nüfus yetersiz’ cevabı aldıklarını belirten Kavga, “Raylı cümle için site içi nüfusun 1 milyon olması gerekiyor. Antakya site içi nostaljik benzeri raylı sistemin yapılması üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile bir proje geliştirdik. Tıpkısı zamanda Antakya’nın bozuk 15 sokağında sağlıklaştırma çalışmalarımız bitmeme ediyor. Tarihi dokuyu hesabına arkalamak ve bu alanı turizm bölgesi yapmak istiyoruz. Valilik ve biz bu konuda çalışıyoruz” diyerek konuştu.

Lütfü Kavga, EXPO 2021 Hatay organizasyonu üzerinden hükümete bire bir yol henüz yüklendi.

HBB’DEN GELECEK HAFTA İKİ ASIL ATMA TÖRENİ

Lütfü Uğraş, güzeşte hafta tanıtımını yaptığı Antakya Göveri ve Kâr Işsiz ile Serinyol- Madenli posta projelerinin ati hafta ana atma törenlerini yapacaklarını sözlerine ekleyerek, “Hatay’de her öz dursa da HBB katiyen durmaz” dedi. Çarpışma, bu iki projenin dahi 2023 yılında hayata geçeceğini sözlerine ekledi.

Share: