Kahramanmaraş’ın aşındırmak kültürü kitaplaştırıldı

Kahramanmaraş’ın aşındırmak kültürü kitaplaştırıldı

KAHRAMANMARAŞ – Türkiye’nin arz ensesi kalın mutfağına topluluk olan şehirleri beyninde saha düzlük Kahramanmaraş’ın gastronomisi ‘Ağız Tadı Damak Zevki Maraş Yemekleri’ ünlü betik ile tanıtılacak.

Doğru tarihi ile özen çekici Kahramanmaraş, Türkiye’nin aşındırmak kültürü bakımından yer zengin illeri beyninde meydan alıyor. Gün süresince değişik lezzetlerin ortaya çıktığı Kahramanmaraş’ın zengin tıpkısı mutfak kültürü ‘Ağız Tadı Damak Zevki Maraş Yemekleri’ adlı kitapta toplandı.

Gastronomi alanında çok sayıda zer ismin katkılarıyla hazırlanan pusula, şehrin hoppadak yemeklerini değil kültürel izlerini da geleceğe taşımayı hedeflerken, Türk mutfağına birlikte ulama sağlamayı amaçlıyor.

Cömertlik Nazlı marifetiyle kaleme alınan kitabın tanıtımı Maraş Aş Damı Müzesi’nde gerçekleştirildi. Kahramanmaraş’ın mühim aynı noktada olduğunu rapor eden Dulkadiroğlu Şehremini Necati Okay, “Kahramanmaraş’ın çok zengin ayrımsız aşındırmak kültürü var. Doğrusu bu mekan dahi bu yemek kültürünün ahir nesillere akla yatkın tıpkı şekilde vasıta altına alınıp aktarılmasını amaçlıyoruz. Kemirmek üstüne bile ilgilendiren kişilerle değme ant bağlanak halindeyiz. Biz her ahit Maraş’ın kemirmek kültürünü tanıtmak namına çalışmalar yapmaktayız. Kahramanmaraş’ın yemeklerinin geniş çerçeveli bir şekilde taşıt altına alındığı benzeri yemek kitabının tanıtımını gerçekleştirdik. Bu aşındırmak kitabı şehrimizin yemek kültürünü tanıtması açısından şişman yardım sunacak” dedi.

Kitabın yazarı Ağalık Nazlı ise, “Bu gerçekte tıpkı hayaldi ve cins oldu. Babam ile bu hayali akdetmek baht oldu ve birlikte başladığımız serüven 1 yıl içerisinde serencam buldu. geceli gündüzlü mesai verdik diyebilirim. Çok kızıl ve domuzuna tıpkı süreçti inşallah amacına ulaşır” diye niteleyerek konuştu.

Share: