Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Gravite,

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Sorumluluk NTV’dahi etkin yayına katıldı. Burada gündeme dayalı açıklamalarda kâin Baskı, Suriye ile 11 sene sonradan gerçekleşen temaslar sonrası “Cumhurbaşkanı Erdoğan- Beşşar Esad ile görüşecek mi?” sorusunu yanıtladı.

“ŞU ANDA BUNU SÖYLEMEM İÇİN ER”

BAHIS KONUSU konuyla ilgili Ağırbaşlılık, “Bununla ait muayyen aynı takvim yok. Öncelikle belki defans bakanı, istihbarat başkanımızın yaptığı toplantının takibi ve devamı mahiyetinde toplantılar kabil. Dışişleri bakanımızın toplantısı olacak amma takvimi galiba değil. Önümüzdeki aylarda bu alanda kullanılmamış toplantılar, görüşmeler mümkün. Görüşmelerin cumhurbaşkanları düzeyine çıkması için henüz daha yapılması müstelzim çok molekül var. Bugünden bire bir şey söyleyemem önümüzdeki üç ay ortamında mi olur, altı kamer içre mi tamam, tamam mu olmaz mı… Şu anda bunu söylemek amacıyla er, sürecin seyrine merbut” dedi.

İbrahim Güçlük’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Bu tabii geçmiş toplantıydı, bunların devamı gelecek. Biz baştan beri bu krizin henüz fazla derinleşmiş savaşla değil, fakat meşveret eliyle BM parametreleri çerçevesinde çözüleceğini söyledik. Amma perhiz fut diredi. Çeşitli bahanlerle Esas sürecini sabotaj etti, Astana sürecini tıkadı, Cenevre süreci adeta buharlaşmış oldu. Bizim esas kaygımız, savaşın bitmeme etmemesi ve Suriye kaynaklı yıldırı saldırılarının Türkiye’ye zılgıt oluşturmaması ve insanca krizin derinleşmemesi. Bu üç antet açısından baktığınızda bizim perspektifimiz bibi tıpkısı, değişmedi. Harekatlarımız olmasaydı, bölgede terör koridoru kurulacaktı. Suriye yıldırı örgütlerinden temizlenmeli ve mülteciler için güvenli ferasetsiz aktarılma sağlanmalı. Suriye ile görüşmenin buraya yapacağı ulama bizim için önemli.

İRAN’DA GERÇEKLEŞTİRİLEN PROTESTOLAR

İran’birlikte yaşananlar üzüntü ve keder donör. İran yönetimi de tıpkısı muhasebe içerisine girdi, bu ahlak polisiyle ilgilendiren. Hep zarfında tıpkısı ağız dalaşı başladı bununla ait. İnşallah temel türe ve hürriyetleri koruma altına düz tıpkı yapıya akıllıca evrilir. Ben İran yönetiminin bu yönde aynı kararlılığı olduğunu görüyorum. kimi vakit İran’ın Ermenistan yanlısı bazen tutumları Azerbaycan tarafını üzdüğü kadar bizi bile üzüyor. Tığ bunları da İran tarafıyla konuşuyoruz.

YUNANİSTAN’LA KITA SAHANLIĞI KONUSU

Bunu geçtiğimiz günlerde Dışişleri Bakanımız dahi söyledi, 12 balçık değil 6 milin üstünde yapılacak herhangi bir tasarruf aracısız Türkiye’nin itirazıyla, muhalefetiyle ve keder direnciyle karşılaşır. Bunu akseptans etmemiz türlü değildir, Yunanistan için birlikte vahim sonuçları peki. Böyle benzeri yola başvurmamalarını bekliyoruz. Bu yönde adım atarlarsa asla meccanen bırakmayız.”

Share: