Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan fırsatçılara ilişik açıklama

Kaynak ve Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Ülkemizin depremle mücadele ettiği bu dokunaklı dönemde, Sağlık İdaresi Başkanlığımız ve Kazanç Denetim Kurulumuz vasıtasıyla gerekli tedbirler alınacak, nahak yere bedel artışına sebebiyet verdiği tayin edilen ilgililer karşı gerekli yaptırımlar uygulanacak, yaşatılan tek suistimal cezalandırılmamış kalmayacaktır” denildi.

Kaynak ve Maliye Bakanlığı, twitter hesabından fahiş kıymet artışı uygulayıcı fırsatçılara ilgilendiren yazılmış izah yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadelere düzlük verildi:

“Ülkemizde yaşanan yer sarsıntısı felaketi dolayısıyla evgin gerekseme malzemelerinde yaşanan dilek sonucunda, fahiş değer artışı uygulayan gâh fırsatçıların olduğu görülmektedir.

Ülkemizin depremle mücadele ettiği bu dokunaklı dönemde, Dirimlik İdaresi Başkanlığımız ve Alacak Denetleme Kurulumuz yoluyla gerekli tedbirler alınacak, nahak yere değer artışına sebebiyet verdiği belirleme edilen ilgililer üzerine gerekli yaptırımlar uygulanacak, yaşatılan hiçbir suistimal cezalandırılmamış kalmayacaktır.

Hep gelişigüzel yaşadığımız ve içten hissettiğimiz bu zıt süreci ihanet etmek namına hangi gerekiyorsa alay malay yapmaya var gücümüzle bitmeme edeceğiz.” – İSTANBUL

Share: