İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü

DÜRÜST Tümen Edirne İl Başkanı Belgin İba, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Haset nedeniyle idea yayımladı.

İba, mesajında, bağımsızlığın sembolü olan İstiklal Marşı’nın 12 Mart 1921’üstelik TBMM yoluyla kabul edilişinin 102. sene dönümünü kutlamanın çekicilik ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

İstiklal Marşı’nın Türk milletinin var işleyiş mücadelesinin, dizelere baygın öz saygı belgesi olduğunu vurgulayan İba, İstiklal Marşı’nın 102 yıldır Türkiye’nin temas köşesinde yediden yetmişe cümle eliyle gururla ve coşkuyla söylenmekte olduğunu tabir etti.

İstiklal Marşı’nın tıpkısı milletin istiklal aşkının imkansızlıklar içerisinde gösterdiği şişman kahramanlığın azim ve fedakarlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara baygın ifadesi olduğunu aktaran İba, şunları kaydetti:

“İstiklal Marşı’mızın bize kattığı değerlere ne büyüklüğünde kısmık sarılırsak geleceğimize dahi o güvenle bakabileceğimize inanıyorum. ‘Korkma’ diye niteleyerek başlayan o cesim dizelerin ortamında barındırdığı ruh, bugün bizlere erte da geleceğimiz olan gençlerimize genişlik kocaman emanetimizdir.

Bu kalp ve düşüncelerle rahmetli Mehmet Akif Ersoy’un bile dediği kabil ‘Allah bir henüz bu millete benzeri İstiklal Marşı yazdırmasın’ diyerek İstiklal Marşı’mızın TBMM’dahi kabulünün 102. yıl dönümünü kutluyor, nazik şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet, minnettarlık ve rahmetle anıyorum.”

Share: