Adıyaman’da üniversiteyi kazanan gençlere anahtar desteği

Adıyaman Belediyesi, güzeşte sene olduğu kabilinden bu yıl birlikte darülfünun sınavını kazanan gençlere desteğini sürdürecek.

Geçen sene üniversite sınavında ilk 20 bine giren Adıyaman suret kaza ve merkeze sınırlı köylerde ikamet eden öğrencilere 1000 TL taşıt desteğinde mevcut Adıyaman Belediyesi, bu yıl da desteğine bitmeme edecek.

Belediye meclisi aracılığıyla görüş çokluğuyla kabul edilen kararı açıklanan Şehremini Süleyman Kılınç, Adıyaman memleket merkezi ve merkeze kapalı köylerde ikamet yazar, 2022 yılı YKS sınavında kudretli olarak seçkin lisans programına oturmuş olan öğrencilere bir defaya anlaşılan defa ve araç yardımı adı altında nakdi müzaheret yapılacağını müjdeledi.

Tüm öğrencileri elde ettikleri başarıdan yağlık tebrik kartı fail Komutan Kılınç, “Belediyemiz marifetiyle 2022 YKS’üstelik önceki 10 bine giren öğrencilere 3 bin TL, 10 bin ile 20 bin ortada meydan düz öğrencilere 2 bin TL, 20 bin ile 30 bin arasındaki öğrencilere bin 500 ve 30 binin üstünde sıralamaya girerek seçkin lisans programına müesses olan öğrencilere üstelik bin TL yardım yapılacak.

Son referans tarihinin 15 Eylül olduğunu söyleyen yetkililer ise başvuru amacıyla istenen vesaik ve şerait ise Adıyaman Belediyesi asıl bina dayanç katta kâin Beyaz Zehir Masa birimiyle, http://basvuru.adiyaman.bel.tr adresine yapılacak olan başvurular amacıyla öğrencilerimizden, Adıyaman diyar merkezinde yada merkeze sınırlanmış köylerde tevakkuf ettiklerine dayalı ikametgah belgesi, 2022 yılında YKS imtihan sonuç belgesi ile kayıt yaptırdığı lisans programına ait üniversite anahtar belgesi, nüfus cüzdanı fotokopisi ve içerisinde IBAN numarasının bile saha aldığı başvuru dilekçesi istiyoruz. Antrparantez İstenilen belgelerde e-Mehabet üzerinden alınan kare kodlu vesaik uygulanan olacaktır.”

Başvuruların iş saatleri içerisinde yapılması ve akıbet referans tarihi olarak belirtilen 15 Eylül tarihinden sonraları yapılacak başvuruların kabul edilmeyeceğine da özen çekildi. – ADIYAMAN

Share: