MOTORLU YELKENLI KANAT İLE UÇAN İL SAĞLIK MÜDÜRÜ ‘ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR’ MESAJI VERDİ

MANİSA İl Keyif Müdürü Emre Erkuş ‘Ahali Sağlığı Haftası’ kapsamında microlight (motorlu yelken kanat) ile uçarak, gökyüzünde ‘erken canlandırma maltalık kurtarır’ mesajı verdi. Erkuş’a zevcelik fail paramotorda açılan pankartla ise halk sağlığı haftasına ilgi çekildi.

Manisa İl Esenlik Müdürü Emre Erkuş, Umum sağlığı haftası kapsamında farkındalık oluşturmak ve halkı bilinçlendirmek namına Şehzadeler ilçesi Tekeliler Mahallesi’ndeki Manisa Havacılık Sporları Tesisi microlight pilotu Mehmet Baru ve paramotor pilotu Zafer İkinci eşliğinde pervaz gerçekleştirdi. Tekeliler Mahallesi’nden Manisa semalarına yükselen Erkuş, dalan ilçeler Yunusemre ve Şehzadeler üstünde kestirmece 1000 metre yükseğe imdi. Paramotor üstelik açılan pankartta halk sağlığı haftasına özen çekildi.

20 dakikalık uçuşun arkası sıra inen Manisa İl Keyif Müdürü Emre Erkuş, pervaz sonrası açıklamalarda bulundu. Erkuş, ‘Bugün gerçekleştirdiğimiz pervaz benim içinde farklı tıpkı deneyim ve cümbüş oldu. Bu uçuştaki amacımız Manisa halkımızı Ahali Sağlığı Haftası kapsamında kronik hastalıklar ve belli başlı önlenebilir veya er teşhisin makro olduğu emraz üzerine haberdar etmek, bilinçlendirmek ve farkındalık hazırlamak amacıyla gerçekleştirilmiştir. Umarım bu etkinliğimiz amacına ulaşır ve birçok vatandaşımıza irtibat edebiliriz. Bu uçuşta yaşadığımız heyecanı biz işimizi yaparken her periyot hissediyoruz ve yaşıyoruz” dedi.

‘YILDA BİR NÖBET ARAŞTIRI ER TEŞHİS İÇİN ÖNEMLİ’

Vatandaşlardan beklentilerinin çağrılarına kulak vererek ilgili esenlik tesislerine gerektiğinde başvurmaları olduğunu vurgulayan İl Esenlik Müdürü Erkuş, “Vatandaşlarımızdan kronik hastalığı bulunanların rutin muayenelerini ve kontrollerini ihmal etmemeleri, riziko grubunda bulunanların ise yılda yer birkaç hele eş hekimine yahut ait uzman hekime tetkik olmaları er canlandırma açısından önem sunu etmektedir. Yeniden 40 gözyaşı ve üstündeki vatandaşlarımız aile hekimine başvurarak yılda arz beş altı ayrımsız kez kardiyovasküler riziko değerlendirmesi, hipertansiyon, şeker hastalığı, obezite, zillet üzere hastalıkların risklerine karşı sondaj olmaları önem sunu etmektedir. 65 gözyaşı ve üstündeki vatandaşlarımız birlikte yılda bildirme az bire bir yol genel afiyet durumunun değerlendirilmesi üzere eş hekimine başvurmalıdırlar. Sülale hekimliklerimizde kişinin umumi keyif durumu incelenirken, günlük hayat aktivitelerini temin, zihinsel faaliyetleri temin ve tagaddi durumu üstelik değerlendirilmektedir. Bu muayeneler hastalık bulunması yerinde er teşhis açısından iri önem arz etmektedir. Antrparantez kullanılan ilaçlar birlikte familya hekimi tarafından gözden geçirilmektedir. Unutmayalım, erken kişileştirme hayat kurtarır” diye niteleyerek konuştu.



Share: