Acun Bankası’ndan Ukrayna’ya 4,5 milyar dolar

Acun Bankası, Ukrayna’ya 4,5 milyar dolarlık ilişik finansman sağlanacağını duyurdu.

Bankadan yapılan bağlanmış açıklamada, finansman paketinin ESIR yoluyla sağlanan 4,5 milyar dolarlık hibeden oluştuğu kaydedildi.

VATANDAŞIN REFAHI İÇİN GEREKLİ HARCAMALARDA KULLANILACAK

Açıklamada, Ukrayna hükümetinin bitmeme eden savaşın hastalık olduğu acil ihtiyaçları karşılamasına dayanaklık etmek için “Ukrayna’de İdari Sığa Dayanıklılığı amacıyla Kamu Harcamaları Projesi” kapsamında 4,5 milyar dolarlık munzam finansmanın sağlanacağı aktarıldı.

Ek finansmanın, hükümetin ulusal ve lehçe düzeylerde asıl işlevlerini adına getirmesi amacıyla idari ve hizmet banak kapasitesinin sürdürülmesine katkıda bulunacağı belirtilen açıklamada, Ukrayna hükümetine, savaşın içtimai ve ekonomik etkilerini hafifletmede devlet vatandaşlarının refahı için gerekli olan içtimai ödemeleri, keyif hizmetlerini ve mütekait maaşlarını karşılamada apotr olacağı ifade edildi.

MALPASS: AHI BAĞIŞLAR İÇİN MİNNETTARIZ

Acun Bankası Başkanı David Malpass, konuya ilişkin, Ukrayna’daki hayat koşullarının ve yoksulluğun daha de kötüleşmesini gölge etmek amacıyla keyif, eğitim ve toplumsal dulda dahil olmak için mehabet hizmetlerine gerekseme duyduğunu vurguladı.

Malpass “KÖLE’ye ve ortaklarımıza çabuk destek mekanizmalarımız vasıtasıyla daim destekleri ve Ukrayna halkını büyük ölçüde destekleyecek kardeş bağışları amacıyla minnettarız.” değerlendirmesinde bulundu.

Acun Bankası, haziran ayında bile Ukrayna amacıyla 1,49 milyar dolarlık katma finansmanın onaylandığını bildirmişti.

Banka, anne şevket hizmetlerinin devamlılığını yetiştirmek, savaşın insancasına ve ekonomik etkilerini azaltmaya dayanaklık etmek için bugüne büyüklüğünde tahminî 13 milyar dolarlık ivedi nitelik finansmanını seferber etmişti.

Acun Bankası’ndan saf afetlere cebin Türkiye’ye 449 milyon dolarlık yüreklilik onayı

 

Rusya, Ukrayna’daki MEMLUK yapımı HIMARS füzelerini havada vurdu

 

Ukrayna’dan yola sâdır darı yüklü gemi Çanakkale Boğazı’ndan geçti

 

Rusya: Ukrayna’birlikte 45 ton cephane ile cephaneyi imha ettik

 

Share: