Mermerciye bırakılan ‘ceset krokisi’ ekipleri alarma geçirdi

Mermerciye bırakılan ‘ceset krokisi’ ekipleri alarma geçirdi

56 gündür kayıp olan 21 yaşındaki gencin cesedinin bulunduğu argüman edilen adresin krokisini aileye ulaştıran arkadaşı polisi alarma geçirdi

Polis Güçleri, itfaiye, AFAD ve UMKE ekiplerinin krokideki adrese göre yaptığı 1 saatlik aramada gencin izine rastlanılmadı

ANTALYA – Antalya’de kendisinden 56 gündür bilgi alınamayan ve en üst kanalizasyonda faaliyet akımına kapılarak öldüğü söylenen 21 yaşındaki genci kontrol çalışmaları, kimliği belgisiz kişinin aynı mermerciye bıraktığı ve cesedin yerini gösterdiği doğacak sürülen krokiyle 1 kamer sonrası yeniden başladı. Tamlanan adrese mevrut polis güçleri, itfaiye aracı, AFAD ve UMKE ekiplerinin şebeke içerisinde yaptığı 1 saatlik aramada ise gencin izine rastlanılmazken, ailenin umutlarını erteleyen haberi bire bir AFAD görevlisi, “Üzülerek söylüyorum, kusura bakmayın ama bu uydurma bir ihbar gibi” diye paylaştı.

Cebel ilçesi Fatih Mahallesi’nde dinç Mehmet – Emine Tehlikeli çiftinin 3 çocuğundan 21 yaşındaki Muhammet Fatih Çetin, sonraları yerine 24 Ağustos’ta evden ayrıldı. Çocuklarından marifet alamayan sülale, 29 Ağustos’ta kayıp başvurusunda bulundu. Sonuç kendisine kaybolma gencin sima vermeyen arkadaşları, ağababa Mehmet Bati’e ulaşarak oğlunun kanalizasyonda zindelik akımına kapılıp hayatını kaybettiğini ve cenazenin da şebeke içerisinde olduğunu söyledi. Bunun konusunda ev, 16 Ilkgüz tarihinde Muratpaşa ilçesi Gazi Bulvarı üzerindeki belirtilen adrese geldi. Ağababa Mehmet Güç, çizmelerini giyip kanalizasyonda yaklaşık az saat arama yaptı. Bire Bir sonuca ulaşılamaması konusunda uzanım 112 Acil Davet Merkezine bildirildi. İhbarla gelişigüzel bölgeye Polis Güçleri, AFAD, itfaiye aracı ve belediye zabıta ekipleri yönlendirildi.

Daha esbak çalışmalarda 7 saat arandı

Elan önceki Muratpaşa ilçesi marifetiyle başlatılan çalışmalarda itfaiye ve AFAD ekipleri lağım döşemi içerisinde arama gerçekleştirdi. Çalışmaları gözyaşlarıyla izleyen ana Emine Aheste, yakınları yoluyla sakinleştirdi. Ekipler, cenazenin ayrımlı noktalarda olabileceği bilgisi üzerine Dağ ilçesi Yaş Göveri ve Sonuç Toptancı Hali içerisinde lağım döşemi noktalarında emek başlattı. Kestirmece 7 kilometrelik koridorlarda 7 saat süresince süren arama çalışmalarında gailesiz Muhammet’e rastlanılmadı.

Mermerciye bırakılan kroki aileyi umutlandırdı

1 ay geçmiş sona erdirilen kanalizasyonda kontrol çalışmaları, zaman kanalizasyona elan ilk girdiğini ve Muhammet Fatih Çetin’ün arkadaşı olduğunu belirten kimliği belirsiz kişinin ayrımsız tahta üzerine çizdiği ve dinç Muhammet’in cesedinin bulunduğu alanı gösterdiği argüman edilen krokiyi aileye ulaştırmasıyla esasen başlatıldı. Olay yerin yakınlarındaki mermercinin kendilerine ulaştırdığı ve üzerinde gencin isminin de düzlük aldığı krokiyle gelişigüzel polis merkezine başvuran ocak, yine toptancı münhal içerisinde bulunan ayrımsız bölgede Muhammet’in aranmasını dilek etti. İhbar konusunda bölgeye polis, itfaiye, AFAD, UMKE ve afiyet ekipleri atıf edildi.

“Hiçbir yeri aramasınlar, yemeden içmeden burayı arasınlar”

Ata Mehmet Yavaş, “Oğlumun arkadaşıymış ve polisten korktuğu için mermerciye kroki bırakmış. Cesedin orada olduğunu ve tanınmayacak vaziyette olduğunu söylemiş. 112’yi aradık ve yetkili arkadaşlarımız geldi. Henüz önceki kontrol yapılmıştı amma burası aranmamıştı. Bu krokiyi elimize verince şişman benzeri umutla geldik. Ati haberi bekliyoruz” dedi. Asıl Emine Yoğun birlikte, “Krokiyi bırakıp ‘hiçbir yeri aramasınlar, hoppadak burayı arasınlar’ demişler. Ego burada olduğundan eminim. Hayırlısı neyse o olsun” diye konuştu.

Kanalizasyondan gelecek haberi beklediler

Ekipler, bölgede güvenlik şeridi oluşturarak lağım döşemi içerisindeki cümbüş akımının kapatılmasıyla krokinin belirttiği bölgede taharri çalışmalarına başladı. Mehmet- Emine Yoğun çifti, çalışmaları ellerindeki krokiyle birlikte endişeli bire bir şekilde strateji etti.

“Üzülerek söylüyorum, batıl ihbar gibi”

Kestirmece 1 saat süren taharri çalışmaları sonucunda AFAD ekiplerinden Tolga Çallıoğlu, ailenin umutlarını erteleyen haberi paylaştı. Çallıoğlu, “Elan önce burada 7 kilometre gezdik sizinle alay malay, çalışmalarda dahi ego aramıştım. Üzülerek söylüyorum, kusura bakmayın amma bu asılsız ayrımsız ihbar kabilinden” dedi.

Share: