ADÜ’de ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin 99. Yıldönümü Paneli’ düzenlendi

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Aplikasyon Merkezi yoluyla düzenlenen ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun 99. Yıldönümü’ paneli Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Panele ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Aydın, Tarım Fakültesi Dekanı V. Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu, Keyif Bilimleri Fakültesi Dekan V. Aslıhan Büyüköztürk Karul, İnsan ve Sosyete Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Hacer Temiz ile Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Bülent Çelik ve Dr. Öğr. Üyesi Berivan Binay, Kasır MYO Başöğretmen V. Prof. Dr. Ayşe Sargı Karaman’ın birlikte Sağlık, Hars ve Spor Ofis Başkanı Faruk Uludağlı, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Panel açım konuşmasını özne Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ayten Can, “Atatürk’ün gailesiz ve dimdik nesiller katmak, mutluluk ve milletin çağdaşı toplumlarda olduğu gibi beslenme, sağlığın korunması konularında yaptıkları ve tendürüst Türkiye Cumhuriyeti’ni kişi ettiği gençler hakkında düşüncelerini konuşacağız. Panele katkı veren panelistlerimize, öğrencilerimize ve katkı sunan herkese teşekkür ederim” dedi.

Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Talim. Üyesi Doç. Dr. Filiz Kader Akgül ‘Atatürk Dönemi Süt Sektöründeki Gelişmeler’, Kasır Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Nail Akgül ‘Atatürk Dönemi’nde Zirai Alanda Makineleşme’, Keyif Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Akademisyen Dr. Öğr. Üyesi Sibel Şeker Hastalığı ‘Atatürk Dönemi Afiyet Politikaları’, Uzman Tarihçi Seher Kocabaş ise ‘Atatürk Cumhuriyet ve Gençlik’ antetli sunumlarını gerçekleştirdi.

Panelde akıbet kendisine ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Entelektüel, cumhuriyetin akva temeller üzerine inşaa edildiğini belirterek, hele kuru ziraat konusunda yapılan yeniliklerin bile günümüzde halen günün soylu erki ve maharet şartlarında yeniden işletilip değerlendirildiğini söyledi.

Soru-karşılık kısmının ardından konuşmacılara teşekkür belgesi sunma edilirken; toplu foto çekiminin arkası sıra panel sona erdi. – AYDIN

Share: