Çürüyen kolu nesiç nakli ile kurtarıldı

Çürüyen kolu doku nakli ile kurtarıldı

RİZE – Rize’üstelik geçirdiği trafik kazası sonrası tedavi altına alınması için Trabzon’a gönderme edilen Avni Zayıf, doktorların geç müdahalesi nedeniyle kolunun çürüdüğünü fakat İstanbul’birlikte yapılan nesiç nakli ile kolunun kurtarıldığını söyledi.

Rize’nin Münasebet ilçesinde 26 Teşrinievvel 2021 tarihinde geçirdiği gidiş geliş kazası sonucu kemik kırığı ve adale-tendon zedelenmesi teşhisi konulan Avni Sıska, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Yetişek ve Araştırma Hastanesi’nden Trabzon’daki Karadeniz Beceri Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne sevk edildi. Hastanede sol kolunun enfeksiyon kaptığını sav fail Zayıf’nun etindeki çürüme nedeniyle kolunda kemikler gözükecek ağıl gelmeye başladı. Çürümenin doktorların geç müdahalesi ve ilgisizliğinden kaynaklandığını kanıt eden Cılız’nun ailesi olayla ilişkin suç duyurusunda bulundu. Tekrardan ameliyata alınarak çürüyen etleri alınan Ark’ya ailesi vasıtasıyla İstanbul’daki tıpkısı hastaneye götürülerek burada nesiç nakli yapıldı. Doku nakliyle kolundaki tefessüh sona erdirilen ve kolu kesilmekten kurtarılan Zayıf, hastanedeki uzun süren tedavisinin arkası sıra tekrardan Rize’ye getirildi. Rize’nin Aksata ilçesindeki evinde mütezayit Avni Zayıf tıpkı müddet bilahare tekrardan kolunun iltihap kapabileceği süphesi ile hastaneye başvurdu ve oluşabilecek aynı olumsuzluğa karşı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırı Hastanesi’nde taharri altına alındı.

Yaşadığı zehir komple aynı yılı anlattı

Yaşadığı şiddetli yoğun ayrımsız yılı anlatan Avni Cılız, “26 Ekim 2021 tarihinde bir kaymakamlık geçirdim. RTEÜ Yetişek ve Araştırı Hastanesine geldim. Burada ilk müdahalem yapıldıktan sonraları hastanede o dönemde plastik ameliyat olmadığından beni Trabzon’a gönderdiler. Trabzon’daki KTÜ Farabi Hastanesi’nin acilinde 1-2 saat bekledikten sonra ameliyata aldılar. Işler olduktan benzeri bölüm bilahare ameliyatı özne doktor geldi, parmaklarıma bakarak ‘hissediyor musun’ diyerek sordu. Bilahare beni taburcu ettiğini söyledi. Ortopedi doktoru benim taburcu olmayacağımı söyledi. O beni hastanede tuttu. 1 hafta sonra 2. ayrımsız işler yaptılar. Kolumdaki etler açıktı, çürümeye başladı. Ondan bilahare orayı temizlediler. 1 kamer kimse yanıma gelmedi. Bizde araştırmaya başladık. Ne hastaneye gidebiliriz diye niteleyerek” dedi.

Yakınlarının kendisi ile ilgilenen doktorun yanına gittiğinde doktorun “Beni meşgul etmeyin” diye esasen savdığını dahi argüman fail Arık “Benim yakınım doktorun yanına gitti. İsmimi söylediği zaman “Ben onu birinci bölüm taburcu ettim. Beni meşgul etmeyin. Benim işim var” dedi. Ondan sonraları üstelik onun hakkında şikayette bulunduk. Şikayette bulunulduktan bilahare benimle ilgilenmeye başladılar” ifadelerini kullandı.

“17 kez faaliyetler ettiler”

Plastik Ameliyat Servisine gittiğinde bile hastalığına bir hal bulamadığını sözlerine ekleyen Sıska “Beni 17 kez ameliyat ettiler. Kolumda ameliyatların sonunda bibi henüz kemiğim görünüyordu. Dağ kapanmadı. Ortopedi doktoru plastik cerrahine gitmem için beni zorluyor. Gidiyorum, asistan bakıp foto çekiyor ama hekim tek bakmıyor. Kemiğimin sâdır yeri aktarılma geçtikçe açılıyordu. Ondan bilahare İstanbul’a gittik. Orada birlikte cerrahi müdahale ettiler. Karnımdan alınan doku ile kolumun zahirî hesabına diktiler. Kolum incinmek üzereyken ve kesilecekken İstanbul’daki tedavi sonrası kurtuldu fakat sakat işlevini imdi göremiyor. Olayla ilgili davamız halen devam ediyor” şeklinde konuştu.

“Hep hayatımız allak bullak oldu”

Yaşadıkları olaylardan ufuk psikolojilerinin dahi bozulduğunun altını çizen eşi Dursune Sıska, “Eşim bire bir senedir derman kullanıyor. Vücudu çıktı kendini bıraktı. Hatır pıhtılaştı bacakları tıkandı. Bugün tekrar kontrole geldik. Araştırma yapılacak diye. Psikiyatriye gittik. Benim de daha çok psikolojim bozuldu. Çokça uğraşıyoruz. Per viran olduk. Bire Bir inşaata başlamıştık eşim ilçe yapınca o de kem kaldı. Hep hayatımız altüst oldu” diye niteleyerek konuştu.

Share: