Hastalığı nedeniyle 4 yıldır okulundan ayrı küsurat Erzincanlı Tomurcuk sağlığına kavuştu

Erzincan’bile keyif sorunları nedeniyle 4 yıldır okulundan ayrı artan 20 yaşındaki Tomurcuk Yıldırım, doktorların liyakatli tümör ameliyatıyla sağlığına kavuştu.

Üzümlü Mesleksel ve Teknik Lisesi Yavru Gelişimi ve Eğitimi Bölümüne 4 sene evvel kaydını yaptıran Saika, müşahede kaybı, çığlık sarrafiye ağrısı ve baygıntı kabil sağlık sorunları nedeniyle okuluna hemen 4 kamer gidebildi.

Başvurduğu afiyet kuruluşlarında tafsilatlı müddet çare tedavisi gören Sebep’ın, kısaca 6 kamer geçmiş Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde beyninde ur olduğu tespit edildi.

Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Dr. Ahmet Sağlıklı Karagöz ve ekibi eliyle ameliyata alınan Sebep, burundan endoskopik kamerayla girilerek yapılan sınırlı karın ameliyatıyla sağlığına kavuştu.

Hastanede ilk kez geçerli ve kudretli sabık cerrahi müdahale sonrası servis odasına alınan Yıldırım, taburcu olduktan sonra 4 sene mesafe verdiği eğitimini boş öğretimden sürdürmeyi planlıyor.

Gonca Yıldırım, işler sonrasında mebzul olduğunu ve görme şikayeti yaşamadığını, saksı ağrısının bulunmadığını söyledi.

Ameliyatı gerçekleştiren doktora ve kendisiyle yakından ilgilenen hemşirelere teşekkürname eden Yıldırım, “Üzümlü ilçesinde lise okuyordum fakat yaşadığım rahatsızlıklar ve baygınlıklar zımnında okulumu bırakmak zorunda kaldım. Yarım mütezayit eğitimimi havadan tamamlamayı düşünüyorum.” diyerek konuştu.

Dr. Ahmet Doğru Karagöz ise hastaya yaptıkları görüntülemede beyinin merkezi sayılabilecek benzeri noktada hipofiz bezi tümörü tayin ettiklerini kaydeden Karagöz, şöyle konuştu:

“Hastamıza yapılan tetiklerin peşi sıra ameliyatına karar verdik. 1 santimetrenin üstündeki tümörler cerrahi olarak değerlendirilir. Biz ameliyatla hastaya henüz az beis verecek benzeri şeklide burundan girerek nöronavigasyon cihazı teknolojisi üstelik kullanarak ilişkin tıpkı şekilde ameliyatı gerçekleştirdik. Serencam adına operasyon sonrası hastamızın görmesindeki kayıp düzeldi. Şimdi henüz rahat görebiliyor. Bundan sonrası ortamında hastamızın takibini hastanemizde sürdürmeyi planlıyoruz. Hipofiz bezi tümörleri genelde iyicil tümörler kendisine değerlendiriliyor.”

Baştabip Doç. Dr. Telakki Kuyrukluyıldız de hastanın ameliyatının muvaffakiyetli geçtiğine ve sağlığına kavuştuğuna bel ederek, “Doktorlarımızın bu başarıları hem ekibimizin motivasyonunu yükseltiyor hem birlikte hemşerilerimizin alternatif namına bambaşka şehirlere, eksantrik hastanelere gitmesinin önüne eski oluyor. Bizler bile ekibimize teşekkürname ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Share: