Komutan Çıpa: “Türkiye’ye denk olacak, geleceğin şehrini kuruyoruz”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun’u Türkiye’ye yaşıt tıpkısı diyar muktedir olmak namına çalıştıklarını belirterek, “Birbirinden yüce önsezi projelerimizle Samsun isminden saraka ettirecek. Biz bu şehri önemsiyoruz. Türkiye’ye örnek olacak geleceğin şehrini kuruyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediye Reisi Mustafa Demir, belediyenin 2022 yılındaki yatırımlarını değerlendirdi. Samsun’un, Türkiye’nin geleceğinde damgası olan bir kent olduğunu belirten Komutan Çipo, “Bundan sonrada damgası artarak bitmeme edecek bir site. Marinasıyla, Cumhuriyet Altını Meydanıyla, Gülsan’daki projesiyle, tezkere kafeyle, kentsel transformasyon projeleriyle, kullanılmamış evlat kitabevi projesiyle, otoparklarıyla, saathane, subaşı tarihi dönüşümüyle, toybelen gündeş sanayi sitesiyle, kaymakamlık aktarma merkeziyle, elektrikli otobüsleriyle, yıpranmamış alanlarıyla, gökçe bayraklı plajlarıyla, karbon salınımını sıfırlamış tıpkısı kent olarak bilcümle isminden hezel ettirecek. Tığ bu şehri önemsiyoruz. Türkiye’ye eş olacak, geleceğin şehrini kuruyoruz. Tamlık çalışmalarımızın hedefinde vatandaşımızın hayatını kolaylaştırmak, Samsun’u henüz gür kuzuluk ifade etmek var. Odağımız âdem, gayretimiz, hedefimiz net” diye konuştu.

“2024 yılında öğün sorunları kalmayacak”

Kat yapım çalışmaları noktasında de Büyükşehir Belediyesi’nin çok yavaş iş yaptığına özen çekici Komutan Demir, “Posta sorunu olmayan mahalle kalmayacak hedefiyle çıktığımız yolda 904 kilometresi 2022 yılında tevessül etmek için 3 buçuk yılda 3 bin 695 kilometre el yaptık. Artan 900 kilometreyi ise 2023 yılında bitireceğiz. Kortej verdiğimiz kabilinden nöbet sorunu ola mahalle kalmayacak” ifadelerini kullandı.

“117 ilçede 500 milyon 400 bin TL içme suyu yatırımı yapıldı”

SASKİ ekiplerinin sonsuz namına sahada olduğunu hatırlatan Komutan Mustafa Çipo, “Biz göreve geldiğimizde 400 mahallenin içme suyu sorunu vardı. 316 mahallenin içme suyu sorununu çözdük. 17 ilçede 500 milyon 400 bin 829 TL değerinde içmece suyu yatırımına imza attık. Arıtma tesisleri düz yazı ettik. Hemen 2022 yılında 243 milyon 646 bin 53 TL’lik içmece suyu yatırımı gerçekleştirdik. 470 kilometre içmece suyu hattı döşeyerek 57 mahalleyi içme suyuna kavuşturduk. Mütezayit mahallelerimizin su sorununu de 2023 yılı zarfında çözeceğiz. Altyapı noktasında birlikte yapılamaz denilenleri yaptık. 3 buçuk yılda tekmil 213 milyona yakın enfrastrüktür yatırımı gerçekleştirdik. 2022’birlikte ise bu misil 133 milyona andıran. Atık su ve yağmur suyu noktasında de sürekli mesaimizi sürdürdük. Yemeden Içmeden 2022 yılında 96.4 kilometre kanalizasyon hattı, 12.8 kilometre bile yağmur suyu hattı döşedik. Tığ bu şehrin insanına rastgele alanda hizmet etmekten mutluluk duyuyoruz” ifadelerine meydan verdi.

Ailenin öneminin farkında olan bir uray olduklarına üstelik özen çekici Büyükşehir Şehremini Mustafa Çıpa, ‘Aileden Mesul Daire Başkanlığı’ kuracaklarını, desteğe ihtiyaç duyan ailelere olan desteklerinin atacağını da sözlerine ekledi. – SAMSUN

Share: