BALIKESİR – Nazır Dönmez: “Ferro Bor tesisinin temelini yıl içre attık, 2023 böylecene hizmete kabul etmek için çalışıyoruz”

Enerji ve Bittabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “2022 yılı bakanlığımız açısından son basamak muvaffakiyetli geçti, icap ruh sektöründe ister yer yağı, gaz sektöründe, esasen tıpkısı şekilde madencilik sektöründe dahi yüce başarılara imza attığımız bir yıl oldu.” dedi.

Bigadiç Borak İşletme Müdürlüğünde işçiler ve aileleriyle yıpranmamış yılı karşılayan Dönmez, Türk milletinin kullanılmamış yılını kutladı, hazar ve afiyet ortamında geçmesini talep etti.

Yeni yıla, 7 dönme 24 saat esasıyla müteharrik Enerji ve Tabiatıyla Kaynaklar Bakanlığına tutkun tesislerdeki işçilerle bu arada girdiklerini belirten Dönmez, “Bu sene birlikte Eti Maden işletmemizin Bigadiç borak işletmesinde çalışanlar ve aileleriyle gelişigüzel eskimemiş yıla giriyoruz. 2022 yılı bakanlığımız açısından sonuç paye kalburüstü geçti, lazım zindelik sektöründe lüzumlu yer yağı, doğal gaz sektöründe, yeniden bire bir şekilde madencilik sektöründe dahi şanlı başarılara imza attığımız bir yıl oldu.” değerlendirmesinde bulundu.

Icra Vekili Dönmez, Eti Beyaz Zehir’in kişi dış satım ve üretim rekorlarını kırdığını ifade ederek şöyle konuştu:

“2 milyon 650 bin titrem istihsal yarmak yoluyla 1,3 milyar dolarlık ihracatı gerçekleştirmiş oldu. Madencilik sektöründeki bildirme balaban dış satım kalemimiz bor ve bunu birlikte biliyorsunuz milli şirketimiz Hitit Eroin işletiyor. Hitit Maden hoppadak rafine borak ürünleri satmakla yetinmiyor, ayrımsız zamanda sonuç yıllarda melfuf zer meydanlık ve kavşak ürünü üretmek üzere üstelik ciddi yatırımlara imza attı. Bunlardan aynı tanesi borak karbür tesisimiz. Borak karbür özellikle savunma sanayiinde, havacılık sektöründe, makine sanayisinde ve çeşitli alanlarda mukavemetin faziletkâr olduğu ama aşındırma dayanımının haddinden fazla henüz zinde olduğu bu işaret imdi aranır ağıl gelmişti dünyada. Borak karbürün birlikte esas maddesi borak. Orada dahi doğrusu dünyada hem muamele lideriyiz hem üstelik rezerv lideri durumundayız. Borazan eklenmiş altın uç ürünlere dönüştürme stratejimizin önce hamlelerinden birisi borak karbür fabrikamızın da inşallah sonuna geldik, tahsis etmek üzereyiz. Önümüzdeki sene Cumhurbaşkanımızın da programları akla yatkın olduğu takdirde inşallah onu Bandırma’üstelik açacağız.”

” Türkiye’nin yüzyılı madenciliğin da enerjinin de yüzyılı olacak”

Ferro Borak tesisinin temelini yıl ortamında attıklarını anımsatan Vekil Dönmez, 2023 böylelikle hizmete almak için çalıştıklarını söyledi.

Lityum üstüne de uçucu tesisin çalıştığına bel fail Dönmez, “Endüstriyel ölçekte istihsal için hazırlıkları tamamladık, 2023’ün geçmiş aylarında onun temelini atacağız. Bu yıl dünyanın ikinci iri kıymetli yer elementi keşfini gerçekleştirdiğimizi ilan etmiştik. Onunla alakadar namına dahi uçucu tesisimizi inşallah önümüzdeki yılın önceki çeyreğinde işletmeye almayı hedefliyoruz. Orada da endüstriyel ölçekte istihsal tesisi hazırlıklarına bire bir yandan devam ediyoruz. Türk milletimizin bakir yılını kutlarken çalışanlarımızın, ailelerinin dahi yeni yıllarını kutluyoruz. İnşallah Türkiye’nin yüzyılı, madenciliğin dahi enerjinin üstelik yüzyılı olacak. Biz buna inanıyoruz tam kalbimizle. Haddinden Fazla elan güzelce günler hepimizi bekliyor.” ifadelerini kullandı.

Daha sonraları Bigadiç Borak İşletme Müdürlüğünde çalışan işçilere şekerli ikramında mevcut Dönmez, çalışmaları inceledi.

Nazır Dönmez’e, SELIM Fırka Umumi Başkan Yardımcısı Belgin Uygur, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Büyükşehir Şehremini Yücel Yılmayan, YANLIŞSIZ Fırka Balıkesir Saylav İsmail Ok, Bigadiç Kaymakamı Mehmet Öz Görgülü ve Bigadiç Şehremini İsmail Avcu birlikte zevcelik etti.

Share: