Hikâye çoluk çocuk Marmaris’te dinlenme kampı yapıp sosyalleşiyorla

Muğla’nın Marmaris ilçesi Hisarönü Mahallesinde kâin benzeri çadır kamp alanında Romanlardan oluşan 43 kişilik kol ağırlandı.

Balıkesir’in Bandırma ilçesi Çandırlı Mahallesi’nde tevakkuf eden ve Çınarlı Çağdaş Cahillik Derneği üyesi olan anlatı vatandaşlar dinlenme kampı yapmak amacıyla Muğla’nın Marmaris ilçesine geldi. Hikâye aileler ve çocuklarının ulaşımını Bandırma Belediyesi, aşındırmak ihtiyaçlarını Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve konaklamayı üstelik Marmaris’te bulunan hususi aynı dinlenme kampı işletmesi sağlıyor. İlçeye mevrut 43 şahsiyet kafile 5 günlük kamp süreçlerinde rastgele aktarılma farklı tıpkısı etkinlik yapıyor. Romanlar aldıkları eğitimlerle; çerge kurmayı öğreniyor, doğa ve yer bilinci ediniyor, Marmaris Içtimai Hizmetler Müdürlüğü’nden mevrut bilirkişi psikologlar eşliğinde dijital tabiiyet sorunları üstüne konuşuyorlar.

Çınarlı Gündeş Gençlik Derneği Başkanı Eyüp Demirezen, Bizler buraya cemiyet adına 43 kişi geldik. 2014 yılında bu yana mahallemizdeki gençlere yönelik kültürel, sporsal ve sanatsal etkinlikler düzenliyoruz. Bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz yaz eğitim kampında gençlerimizi ve bazılarının ailelerini alıp mahallelerinden çıkarıp Marmaris’te bir güzel dinlence imkanı oluşturduk. Onlara dinlence keyfini yaşatırken de sayısal bağımlılık, yer ve doğa bilinci, Atatürk’ü ve kerem büyüklerimizi danışma temalı sohbetler ve eğitimler sunduk” dedi.

Roman gençlerinin ve Hikâyeleme mahallelerinin denk hakları yakalama üzerine biraz henüz geri kaldığını tabir eden Dernek Başkanı Demirezen, “Anlatı mahallelerinde yaşayan gençlerin husus bağımlılığına yakalanma riskleri henüz yüksek, aksiyon bulma imkanları elan bağan. Yetişek seviyeleri mahdut kalıyor. Tığ bunun önüne dökmek istiyoruz. Bizim gençlerimiz üstelik eğitim alsınlar zararlı maddelerden ırak kalsınlar istiyoruz. Gençlerimizi aileleri ile buraya getirdik, aileler bile eğitimlere katılıyorlar. Eğitim ailede başlıyor. Çocukları mahallelerinden çıkaralım, onlara değişik coğrafyalar farklı hayatlar gösterelim, gür çalım modeller sunalım amacı ile bu kampları ve eğitimleri düzenliyoruz. Seçme sene henüz birlikte profesyonel adına düzenlemeye bitmeme edeceğiz” diye niteleyerek konuşarak kendilerine imkan sunan tamlık gurur ve kuruluşlara teşekkürname etti.

Çandırlı Mahellesi’nde hararetli ve kamp tahsis etmek amacıyla Marmaris’e mevrut 17 yaşındaki ortaöğretim öğrencisi Gönüllü Durman, “Buraya cemiyet başkanımız sayesinde geldik ve çok mutluyuz. Çocukluğumuzdan bu yana bizim sosyalleşmemiz üzere bindi veriyorlar. Bizler roman olduğumuz üzere hep geçmişimizle yargılanıyoruz. Turizm okuyup bu sektörde istekli olmayı fon ediyorum. inşallah gerçekleştireceğim” dedi.

Liseden çıkışlı olan 17 yaşındaki Işıl Üney birlikte, “Bu kampta bize sunulan eğitimlerin haddinden fazla hayır olduğunu düşünüyor ve sayısının çıktı artmasını istiyorum. Kamplarda sosyalleşiyoruz, farklı insanlar ile tanışıp arkadaşlıklar kuruyoruz, çok şeyler öğreniyoruz. Bize bu imkanları veren herkese çokça teşekkür ediyorum ” diye niteleyerek üniversiteye gidip ruh bilimci girmek istediğini belirtti.

7 yaşında ilkolul öğrencisi Ebrar Nil Mat üstelik Marmaris’te bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu tabir etti.

Kamp alanının bir kısmını mevsim doluluğuna karşın ücretsiz namına açan otağ kampı işletmecisi Selma Evcan bu asıl projeleri önemsediklerini rapor ederek, “Bu çeşit projeleri haddinden fazla önemsiyoruz. Bu aha bizim de ayrımsız katkımız olsun istedik ve tahkiye misafirlerimize kapılarımızı açtık. Umarım bu yapılan işler liyakatli peki. İnşallah burada kâin gençlerimizin kâffesi geleceğin pırıl pırıl yetişkinleri olacak” diye konuştu. – MUĞLA

Share: