Kış uykusuna yatmayan dev ayı plato evlerine dadandı

Şita uykusuna yatmayan dev kocaoğlan plato evlerine dadandı

Evine yerleştirdiği fotokapan sayesinde evine giren dev ayıyı görüntüledi

TRABZON – Kış uykusuna yatmayan dev ayı karnını doyurmak için Trabzon ile Gümüşhane ortada kayran düzlük Kadırga Yaylası’nın Davunlu obasındaki yayla evlerine dadandı. Aç artan dev ayının plato evlerine girerek uymazlık verdiği ve şart aradığı belirlenirken, eve giren ayı fotokapana yakalandı.

Trabzon’un Şalpazarı ilçesine merbut Kalecik mahallesi sakinlerinden Ateşin Halcı, Davunlu obasındaki yayla evlerine ayıların engel verdiğini duyunca kar ve stabil kış şartlarına rağmen yaylaya bundan sonra. Coşkun Halcı, köpeği ile gelişigüzel Erikbeli-Kadırga kat güzergahında mevcut Kazmadere Yaylası yolunu kullanarak aracın gidebildiği kadar gitti fakat şalter ile kesmek zorlaştığından aracını emin benzeri bölgeye çekerek buradan sonraki yolu gelgeç kendisine devam etmek zorunda kaldı. Kar kalınlığı 50 ile 70 cm beyninde tahavvül gösteren bölgede 5 saatlik metin yürüyüşün peşi sıra yaylasına ulaşan Coşkun Halcı, evinin kapısının ayı eliyle parçalandığı ve evin içerisindeki eşyalara bile kötülük verildiğini gördü. Ateşli Halcı, ayının özlük evinin dışında yayladaki 10 eve henüz beis verdiğini gördü.

Davunlu Yaylası’ndan haberli görünmek üzere yayladan ayrılırken evine yerleştirdiği ışık okus pokus görüntülerinden evine giren devasa büyüklüğündeki ayının görüntülerini bile gören Halcı, şaşkınlığını gizleyemedi.

Share: