KÜTÜPHANE KURDUĞU OKULDA ÖĞRETMEN OLDU

VAN’da ‘Dünyayı İyilik Kurtaracak’ sloganı ile başlattığı hareketle binlerce çocuğa ulaşıp, yardım eli uzatan hoca Neslihan Erdoğan, 1 yıl geçmiş katalog kurduğu okulda göreve başladı. Kanserden hayatını kaybeden fahri arkadaşları Zühriye Seyhan hesabına kütüphaneyi kurduklarını belirten Erdoğan Kütüphanenin raflarına kadar yaptık. Marangoza filan gitmedik. Bulup buluşturduk, boyadık, onardık. Bilcümle sevgimiz ile Zühriye varmış gibi dedi.

Gönüllü kişileri namına emsal kayran lise öğrencisi Neslihan Erdoğan, 2011’deki sarsıntı felaketi sonrası müzaheret projelerine katılıp, kadın ailelere ulaşmaya başladı. Van YYÜ İktisadi İdare Ulum Fakültesi Muhasebe Finansman Öğretmenliği Bölümü’nde okuyan Erdoğan, bu çalışmaları gönüllü bire bir harekete sarmak istedi. 2018’dahi üniversiteden çıkışlı olan Erdoğan, ‘Dünyayı İyilik Kurtaracak’ sloganı ile bire bir sıhhat hareketi kurdu. Akıntı kapsamında Van’daki bir nice kaymakamlık ve karye okullarına giden Erdoğan, gönüllülerin müzaheret ile gelişigüzel 30 okulu boyadı, 5 bin çocuğa bot dağıttı, 23 tevellüt günü etkinliği yaptı, 7 kütüphane kurdu, 3 kız çocuğuna eğitim sponsoru oldu, binlerce öğrenciye kırtasiye yardımında bulundu. Erdoğan, son adına 1 sene önce katalog kurduğu Gevaş ilçesi Sevecen Mahallesi’ndeki Bülent Hezel İlkokulu’nda göreve başladı.

‘ZÜHRİYE VARMIŞ GİBİ ÇALIŞTIK’

Göreve başladığı okulda hem Zühriye Seyhan hem üstelik yaşamını yitiren hoca Stabil Muş namına kütüphane kurulduğunu tamlayan Neslihan Erdoğan, Burası, beni çokça duygulandırıyor. Zühriye ünlü arkadaşımız mevt etti. O dahi bu projelerde kayran alıyordu. Öğrenciydi, çok vergili tıpkısı insandı ve gailesiz yaşta kanserden ahiret yolculuğu etti. Çok mümasil arkadaşları, ‘Onun hesabına bir kitabevi açmak istiyoruz’ talebinde bulundu. Biz birlikte Gevaş İlçe Milli Eğitim Bilimi ile iletişime geçtik, bizi bu okula yönlendirdiler. Bu okulu gelip, boyadık, onardık. Kitabevi kurduk, 3 bin kitap getirdik. Kütüphanenin raflarına büyüklüğünde yaptık. Marangoza falan gitmedik. Bulup buluşturduk, boyadık, onardık. Bütün sevgimiz ile Zühriye varmış gibi dedi.

‘BU EKOL ÇIKINCA HADDINDEN FAZLA DUYGULANDIK’

Kitabevi kurduğu okula, bu sene görevlendirildiğini belirten Erdoğan, Köy öğretmeni olmayı hep haddinden fazla isterdim. Bu sene Gevaş’ta öğretmenlik için başvuru yaptım. ‘Hangi okula çıkar’ diye niteleyerek bekliyordum. Bu köy olduğunu duyunca çokça duygulandım. Takım arkadaşlarımız ve Zühriye’nin arkadaşları de hakeza. Zira kişi kurduğumuz kütüphanenin başında duracağız. Buradaki çocukları Zühriye’nin emanetleri üzere de görüyorum. Öyle göreve başladım diye niteleyerek konuştu

10 BİN KİŞİ FAHRI OLDU

Kurduğu iyilik hareketine ilgili üstelik vukuf veren Neslihan Erdoğan, Yeryüzü güzelce şeyin sıhhat olduğuna inanıyorum. ve dünyayı güzelleştiren biricik şey da iyiliktir. Gülücük oluşturuyor. Bilahare çağ geçtikçe kötüye revan dünyayı hangi kurtarabilir Kendimize derdini dert ettik, bunun elden selamet olduğunu düşündük. ve sloganı böyle belirledik. ‘Dünyayı afiyet kurtaracak’ dedik. ve bu sloganı herkese, rastgele yerde söylettirmek istedik ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin şu an bir nice ilinde ve 4 ayrı ülkede fahri gruplarının olduğunu tamlayan Neslihan Erdoğan, Destekleri çocuklara ulaştırıyoruz. Bizler sadece haddizatında güreşçi köprüsü görevi görüyoruz. Bütün herkese ulaşsın. Henüz elhak bunu sağlamaya çalışıyoruz. Takım sayısını söyleyecek olursak, bu zamana kadar kestirmece 10 bin emanet girip çıkmıştır. Zira üniversitedeki fahri gençler ile hisse senedi birliğiyle çalışırız. Hayvan hizmetçi ekibimiz farklıdır. Ekol proje ekibimiz farklıdır. Doğal yer temizliği ekibimiz farklı diye konuştu.

Share: