2035 hedefiyle hazırlanan proje tanıtıldı

Düzce Belediye Reisi Dr. Faruk Özlü, Basiret 2035 Düzce sloganıyla başlattığı Muvasala Master Planı tanıtımı yapıldı.

Başkanı Faruk Özlü’nün şehrin yeniden yapılanması, düzenlenen gelişmesi ve yıldan yıla mütezayit nüfusun hareketliliğinin bakir güzergahlar ve mütenavip erişim sistemleri ile sağlanması konusunda projelere imza atmaya devam ediyor. İlk adına şehir içi ulaşım sisteminde yapılan esaslı fark ve sonrasında güzergah çeşitliliğinin oluşturulması ile uygulamaya konulan Ulaşım Master Planı’nda 2035 yılı Düzce’si için hazırlık aşamasını tamamlandı.

Düzce’de ister vatandaşların ulaşımı gerekse çevirici trafiğinin yeniden yapılandırılması üzerine ince süre yürütülen bili kaynaklarına dayanarak hazırlanan Ulaşım Master Planı bugün Prof. Dr. Erol Güngör Hars Merkezi’nde düzenlenen geniş katılımlı kodifikasyon ile vatandaşlara tanıtıldı. Özlü’nün ocak sahibi olduğu organizasyona Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Düzce TSO Başkanı Erdoğan Bıyık, Şoförler Odası Başkanı Zor Yılmayan, muhtelif siyasal parti ve STK temsilcileri ile çokça sayıda çağrılı katıldı.

3 almanak sürede tamamlandı

Başkan Özlü, katılımcılara ve planın hazırlanmasında demeği geçenlere teşekkürname ederek, 3 yıllık süreçte Düzce’nin erişim-trafik ve park sorunlarının çözümüne yönelik say gerçekleştirdiklerini ve Erişim Master Planı çalışmasını tamamladıklarını söyledi. Ulaşım Master Planının önceki aşamasının dolgun transfer sistemi optimizasyonu olduğunu kaydederek konuşmasını sürdüren Özlü, “Bu optimizasyonu tamamladık. 6 metrelik araçlarımızla dolgun taşımayı daha dimdik şekilde ve konuşu kendisine başarıyla sisteme entegre ettik. İyi benzeri herkes kurarsak yaya sayımızın 52 binlere çıkacağını görmüş olduk. Sabah ve akşam ezanı saatlerinde balaban otobüslerimizin devreye girmesiyle muvakkat yükünü hafifletiyoruz” dedi.

Alternatif güzergahlar

Düzce’ye bakir ayrımsız kat henüz açtıklarını birlikte katılımcılarla paylaşan Faruk Özlü, Çamköy kavşağından başlayacak ve Çözme Kavşağından çıkma misil ile site içi trafiğin yüzde 40 oranında rahatlayacağını sözlerine ekledi. Konuşmasını görseller üzerinden sürdüren Özlü, şehremaneti aracılığıyla bölgede süren site içi gidiş geliş düzenlemesi ile alay malay alternatif yolların açılmasına müteveccih çalışmaların bu yıl bitirileceğini, karayolları marifetiyle devam fail yapım çalışmalarının dahi tamamlanacağının müjdesini verdi.

Çevre yollarının yapılmasıyla kent içi trafiğin az çok rahatlayacağını yineleyen Başbuğ Özlü, ayrıca, kent merkezinin anlaşılan yerlerinin kıvrım park yeri car edileceğini rapor ederek, uygulamaya konulacak Ulaşım Master Planının hoş olmasını diledi.

Başkan Özlü’nün konuşmasının arkası sıra sırasıyla kürsüye sâdır Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, TSO Başkanı Erdoğan Bıyık, Şoförler Odası Başkanı Çetin Yılmayan birlikte yapılan çalışmadan ve Düzce’ye kazandırılan muvasala sisteminden ötürü Faruk Özlü ve ekibine teşekkür ederken, planın Düzce’ye hayırlı olması dileklerini paylaştı.

Program, Muvasala Master Planı’nın detaylarının konunun uzmanları Prof. Dr. Kemal Sap Çubukçu, Bekir Ilıcalı ve site plancılarının tafsilatlı sunumlarını katılımcılarla paylaşmalarının ardından dolgun fotoğraf çekimi ile sona erdi. – DÜZCE

Share: