Facia: Türkiye, toptan defans uran pazarının yer oylumlu aktörlerinden

Dışişleri Nazır Yardımcısı Yavuz Rast Kıyamet, 13. Büyükelçiler Konferansı kapsamında açıklamalarda bulundu. Kıyamet, “Dünyanın yeryüzü hatırlı akademisyenleri, en enerjik liderleri ve yeryüzü tüvana ülkeleri eliyle Türkiye’nin bugün süper vahim olan bire bir mutluluk kategorisine koyulmaya başladığını görüyoruz. Bunun elbette genişlik muhteşem sebebi Türkiye’nin savunma sanayi sektöründe bugün yüzdelik seksenlere vasıl yerlilik ve millilik oranı, bundan sonra siparişlere yetişemeyecek şekilde arsıulusal küresel savunma endüstri pazarının arz mefret aktörlerinden biri haline gelmesi.” dedi.

Kıyamet, Türk aut politikasının ana hedefinin “sahada ve masada ruhlu Türkiye” olduğunu vurgulayarak, Türkiye’nin serencam yirmi yılda savunma sanayii sektörünün uluslararası ölçeğe geldiğini söyledi.

Kıran, Türkiye’nin yerlilik ve millilik oranının geliştikçe ve buna paralel olarak sahadaki caydırıcılık gücü arttıkça Türkiye’ye pahal arsıulusal talebin de geldiğini rüyet ettiklerini kaydetti.

Türkiye’nin savunma sanayisinde engellere karşın başarı gerçekleştirebildiklerini aktaran Kıyamet, Türkiye’nin önüne çıkarılan müeyyide engellerine cebin, çıkarılan siyasal ve diplomatik engellere karşın bunu başardıklarını söyledi.

Kıran, Türkiye’nin savunma sanayii alanındaki başarısının metanetli çokça toptan basında meydan aldığını ve bu başarıyla ilgili çok mehabetli makalelerin, analizlerin yayımlandığını dile getirdi.

Afet, savunma uran alanındaki yaptırımların aşılmasının diplomasi gündemlerinin sunu koskocaman maddesi olduğunu aktararak, Defans Sanayii Eşgüdüm Dairesi’nin kurulduğunu ve sektörün paydaşlarıyla andıran diyalog sağlandığını açıkladı.

Çin-Tayvan krizi, savunma sanayinin devlerine yaradı: Satışlar katlandı!

Fransız gazeteden Türk savunma sanayisine övme yoğun sözler

Vekil Çavuşoğlu: Kesintili barhana, tüm dünyanın tıpkısı gerçeği

 

Share: