Edirne’deki tarihi konaklar restore edilecek

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, kentteki tarihi konakların restore edileceğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Kırbıyık, tarihi konakların yeryüzü koca örneklerinin bulunduğu Kaleiçi semtinde incelemede bulundu.

Açıklamada görüşlerine meydan verilen Kırbıyık, Edirne’nin çok nadir tarihi ve kültürel eserlere sahip olduğunu belirtti.

Sivil mimari örneklerinden olan tarihi konakların restore edilerek yaşatılması gerektiğini nâkil Kırbıyık şunları kaydetti:

“Taşıdığı özellikler bakımından geçmişimizin dokusunu günümüze haiz konaklarımızı gezdik. Biliyorsunuz sadece Kaleiçi semtimizde 430 tescilli konak bulunmakta. Tarihi konaklar bulunduğu şehrin kültürü, tarihi ve şehir hafızası amacıyla son aşama majör. beher tarihi bina o şehrin kültürünün yaşatılmasına büyük ulama sunuyor. Bizler da bu noktadan hareketle konaklarımızın restore edilip işlevlendirilerek yaşatılması konusunda gereken tamam çalışmaları fayrap etmek istiyoruz.”

Kırbıyık, Çilingirler Caddesi’nde Sokak Sağlıklaştırma Projesi’nin yapılacağını belirtti.

Kırbıyık’ın tetkik gezisine TBMM Kadın Koca Punt Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Öğür Edirne Mebus Fatma Aksal, Edirne Şehremini Recep Gürkan ve ait hava müdürleri birlikte katıldı.

Share: