Esenlik Bakanı Insan, ruzname olan cali hekim karşı ilk kez konuştu

Afiyet Bakanı Fahrettin Fahrettin Insan, mazi akşam gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısının peşi sıra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“AYLIK ALMASI GİBİ BİR BUUT SÖZ KONUSU DEĞİL”

Vekil Kayırıcı, geçtiğimiz günlerde Tekirdağ’de düzme icazetname ile tabiplik yaptığı ortaya sâdır ve tutuklanan Ayşe Özkiraz’a ilgilendiren da konuştu. Koca, ”Müfettiş görevlendirdik biliyorsunuz, mahsus bir iki çevrim içinde fenomen elan kemiksiz anlaşılmış olacak. Ona bakarak lacerem tıpkı tedarik almamız gerektiği da netleşecek. Onu da zaten kamuoyuna duyuracağız. Göreve başlaması ve mahiye alması üzere ayrımsız format bahis konusu değil.” dedi.

“GEREĞİNİ YAPARIZ”

”Bundan sonrasında bambaşka yeknesak olup olmadığına dayalı diplomalar sorgulanacak mı” sorusuna bile cevap veren Koca şu ifadeleri kullandı: ”Ülkemizde sadece hekimler amacıyla değil cümle diplomaların şüphesiz arama edileceği bellidir. Tığ ayrıca kişi marifet tabanımızda üstelik kayıtları tutuyoruz. Tüvana tıpkı bilişim ast yapımız var. Bu durum bizce bağımsız aynı örnektir. Gereğini yapacağız. Gözlem ve staj gayeli talepler el afiyet müdürlükleri aracılığı ile izlem edilmelidir. Kâin uygulamamız üstelik budur. Olayı gelişigüzel boyutu ile değerlendiriyoruz.”

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan Ayşe olan adını, düzenlediği yapmacıklı belgelerde ‘Ayşem’ adına yazdıran Özkiraz’ın ifadesi üstelik ortaya bundan sonra. Geçtiğimiz yıl Veliköy Mesleki ve Ustalık Küçük Asya Lisesi’nden çıkışlı olan, darülfünun sınavını kazamamasına rağmen ailesine Çapa Tababet Fakültesi’ni kazandığı yalanı söyleyen Özkiraz’ın ifadesinde şunları söyledi:

“Ortaokulu Çerkezköy 75’inci Yıl Ortaokulu’nda okudum. Liseyi Veliköy Meslek Lisesi’nde okudum ve 2021 yılında çıkışlı oldum. Ben lisede öğrenciyken ailem tababet fakültesinde okumamı istiyordu. Bana güvenip faziletli benek alacağımı düşünüyorlardı. Liseden mezun olurken darülfünun sınavına girdim. Fakat başarısız olduğum için tercih yapmadım. Ailemin güvenliğini sarsmamak amacıyla evde sorun olmasın diye niteleyerek anneme, üvey babama ve üvey kardeşlerime Çapa Tıp Fakültesini kazandığımı söyledim. Ailem imtihan akıbet belgesini kaplamak istediğinde bile mahiyet sınav sonuç belgem üstünde telefonda oynama yaparak yapmacıklı aynı imtihan serencam belgesi hazırlayıp aileme gösterdim.”

“PASAJDA ÖĞRENCİ KİMLİK KARTI BASTIRDIM”

Çapa Tıp Fakültesi’ne girebilmek için İstanbul Eminönü’nde benzeri pasajda öğrenci tanıtma kartı bastırdığını belirten Özkiraz, “Bu kartların konusunda Ayşem Özkiraz yazdırdım. Aramada ele sabık kartlar bu mektepli kartlarıdır. Okula girerken bu öğrenci kartlarını gösterip giriyordum. Bu sebeple işkil duyulmuyordu. Okula gitmediğim zamanlarda birlikte İstanbul’üstelik part time değişik yerlerde çalıştım. Ayrıca bir yerde Ankara Site Hastanesi, Tekirdağ Çerkezköy Çap Hastanesi, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tababet Fakültesi Hastanesi personel kimlik kartlarını bile bastırdım. Fakat bunları hiçbir yerde göstermedim. Plaketleri da Instagram’dan aynı mevzu ile görüşerek yaptırdım” dedi.

“ACİLDE DURUP VAKİT GEÇİRMEK İSTEDİĞİMİ SÖYLEDİM”

BAZEN İstanbul’dan Çerkezköy’e geldiğini belirten Özkiraz, “2021 yılının Kasım kocaoğlan içerisinde annem hastalandı. Çerkezköy Fehamet Hastanesi’ne getirdik. Burada N.Ö. isimli ivedili hekimine kendimi doktor namına tanıttım. Annemi taharri ettirdim. Sonraları üstelik birkaç yol daha Çerkezköy Çap Hastanesi acil bölümüne geldim. Acilde durup ayakyolu etmek istediğimi söyledim. F.Ç. isimli doktor bana cevaz verdi. Onun izniyle hastanede mesafelik geçirdim. Burada bulunduğum ahit zarfında hekim koltuğuna oturduğum olmuştur. Boynuma stetoskop üstelik takmıştım. Bu stetoskopu medikalciden almıştım. Acilde bulunduğum ant süresince banko hastalanmış araştırı etmedim, ancak muayeneleri izledim. İfade ettiğim üzere yemeden içmeden beş altı sefer acil bölümüne geldim” ifadelerini kullandı.

AMELİYAT YAPIP DİKİŞ ATTIĞINI İTİRAF ETTİ

Doktor M.K.’nın kendisine yanına gidip gelebileceğini söylediğini anlatım fail Özkiraz, “Bu şekilde Yavru Cerrahisi bölümüne gidip gelmeye başladım. Burada muayenelere katıldım. Doktor M.K. kurmuş olduğum ilişkiye güvenerek Çerkezköy Devlet Hastanesi’ndeki kül cerrahi branşların doktorlarıyla bildirişim kurdum, muhabbet ettim. Birçok öğün ameliyatlara seyirci namına katıldım. Hekim M.K.’nın hastalarını ameliyattan sonra yapılan terzilik işlemini bizzat kendim yaptım. Bunları yaptığımdan doktor M.K.’nın haberi vardı. Kendisi bana müsaade etti. Hassaten benim kolumdan tutup beni ittirip ‘çocuğum diksin’ diyordu. Hemen Dr. M.K.’nın ameliyatlarına katılmadım. Başka cerrahların üstelik ameliyatlarına katıldım. Ancak bu başka doktorların ameliyatlarında değme tıbbi muamelat yapmadım. Vakit Kaybetmeden gözlemci oldum. Bu ameliyatlara bütün doktorların rızasıyla girdim. Hastanede beni bütün sevmişti. Hemşireler, genel cerrah… sonsuz görüştüm. Burada bulunduğum ant süresince bazen göğüslük, forma giyip, stetoskop takıyordum. Birçok defa etüt ve ameliyata katıldım” diye niteleyerek konuştu.

Share: