Yıllarca his rahatsızlığıyla mücadele etti, demincek doktor olmak istiyor

Yıllarca duygu rahatsızlığıyla savaş etti, demincek doktor gelmek istiyor

Ihtisas hastaydı deminden hekim almak istiyor: “İnsanların sağlığını düzeltmek üzere evire çevire tıpkısı husus namevcut”

İSTANBUL – Oldukça yaşlardan itibaren sıklıkla duygu çarpıntısı, yorgunluk kabilinden sorunlar cıvıl cıvıl sonrasında ruh yetmezliği geliştiği öğrenilen 19 yaşındaki İbrahim Atakan Akkuş’a üç boyutlu haritalama yöntemiyle otama uygulandı. Üniversite sınavına hazırlanan ve hekim kalkışmak istediğini söyleyen Akkuş, “Problemlerim çocukluktan geliyordu, bilahare ilerlemeye başladı. Apayrı hastanelere gitmiştim, bulamadılar. Koşuyolu’ndaki ameliyat sonrasında çarpıntılarım azaldı. Hedefimde dişçilik var; inşallah kazanacağım, insanların sağlığını kazanmak kabilinden sunturlu ayrımsız öz bulunmayan” dedi.

Erzincan’bile işlek İbrahim Atakan Atmaca, epey yaşlardan itibaren önsezi çarpıntısı, usanç üzere belirtileri dolayısıyla sıkıntılar yaşadı. Edinilen bilgiye bakarak yıllar içerisinde birçok yol doktora giden gencin rahatsızlığı giderilemezken zaman 19 yaşına gelen Akkuş, Koşuyolu Efdal İhtisas Eğitim ve Araştırı Hastanesi’hangi başvurdu. Burada yapılan tetkiklerde kalbinde ritim bozukluğu ve buna bağlı ruh yetmezliği olduğu ifade dilerek güre için hemen işlemlere başlandı. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Abdülkadir Akil ve ekibi tarafından hastaya 3 boyutlu haritalamayla ablasyon tedavisi uygulanmasına karar verilerek operasyon gerçekleştirildi. Başarılı güzeşte operasyonun ardından zihayat sayrı, taburcu edildi. Darülfünun sınavına hazırlanan Atmaca, yaşadığı süreci anlatırken insanları keyif sorunlarından kurtarmanın çok düşündürücü olduğunu, hekim kalkışmak istediğini rapor etti. Doç. Dr. Abdülkadir Beyinli ise Akkuş’a meri tedaviye ilişik bilgiye vererek, ruh hastalıklarında erken tanının önemine ilgi çekti.

“Fonksiyonları yüzdelik 30’lardan yüzde 60 dediğimiz alışılagelen düzeylere geldi”

Zinde hastasına geçerli tedaviye ilgilendiren bilgi veren Koşuyolu Erdemli İhtisas Eğitim Bilimi ve Araştırma Hastanesi’nden Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Abdülkadir Akıllı, “Erzincan’dan gönderilen, elan ilk beş altı ayrı merkeze başvurmuş tıpkı hastamızdı. Bize gönderilme nedeni ruh yetmezliği ve tartım bozukluğu olması. Hastaya 3 boyutlu haritalamayla atriyal fibrilasyon ablasyonu planladık. Ülkemizde nazik ve mehabetli merkezlerden birkaç tanesinde yapılan ayrımsız iş. Kestirmece tıpkı buçuk, iki saat civarında ayrımsız süreçte hastada öncelikle aritmisinin haritalanması, peşi sıra bile makul bölgelerin ablasyonuyla yaptığımız ayrımsız muamelat. Çocukluk döneminde bu çarpıntıların adi yaşına merbut olduğunu anlatım etmişler ve çokça önemsenmemiş. Peşi Sıra geçen 5 yıllık proses sonrasında arkadaşlarıyla birlikte oynayamadığını, nefesinin çok tez daraldığını, ortaokul dönemlerinde da 1 saat kadar arkadaşları koşup oynarken kendisinin 10 an içerisinde tıkandığını anlatım ediyor. İşlem sonrası hastanın ihtisas fonksiyonları yüzdelik 30’lardan yüzde 60 dediğimiz alışılagelen önsezi fonksiyonu düzeylerine geldi. Beş Altı kamer içerisinde dahi hastanın hiçbir şekilde şikayeti kalmadı. Tığ bu işlemi yapmasak parasız hangi kabil tıpkı proses yaşayacaktı, ihtisas yetmezliği gelişmiş olan ayrımsız pestil. İşlem sonrası hastanın kalp fonksiyonları düzelmezse belli 5-10 yıl içerisinde seçkin kamer aynı hastaneye müracaat etmek, arz beş altı 8-10 parça merhem buyurmak zorunda kalacak, avlu kalitesi kilolu anlamda düşecek ve ihtimal dahi yaşam süresi normal aynı hayat süresinden haddinden fazla elan kısa olabilecekti. Şu an normal 19 yaşında tek his hastalığı olmayan tıpkısı kişiyle aynı şekilde bire bir sahn kalitesi ve dirim sürmekte” şeklinde konuştu.

“Hafakan şikayetleriyle defalarca başvurmuş, tekraren holter asılmış”

Tedaviyle birlikte 19 yaşındaki İbrahim Atakan Atmaca’un önemli problemlerden kurtulduğunu, duygu hastalıklarına yönelik er teşhisin şişman önem taşıdığını vurgulayan Doç. Dr. Abdülkadir Akil sözlerini şöyle sürdürdü: “Hastamızın ifadesiyle ilkokul çağlarında hissediyormuş ancak tayin edilememiş. Evet, bu aritmide oldukça hakeza evet. Tığ aritmileri elektrokardiyografide açık namına görmedikçe ne nev ayrımsız aritmi olduğunu, hangi kök tıpkı ablasyon tedavisi uygulamamız gerektiğini kestiremiyoruz. Çarpıntı şikayetleriyle defalarca başvurmuş, tekraren holter tutturulmuş ama tayin edilen bire bir husus olmadığı söylenmiş. Pulmoner venlerden kaynaklanan bu ekstra atımlar, gözyaşı ilerledikçe daha sabah akşam dediğimiz aritmilere amil olabilmekte. O zamana kalmadan veya erken dönemde yakalanarak akciğerlerden mevrut toplar damar kaynaklı bu çarpıntıların ablasyonu nazik önem arz ediyor. Hastamız bu süreci kaçırmıştı ve duygu yetmezliği gelişmişti. Gene sakat duygu fonksiyonlarına kavuşmuş olması hepimizi mutlu etti. Çarpıntıyla başvuran bir nice hastada öncelikle bunun ruhsal olduğunun düşünüldüğünü görüyoruz. Holterlerde tıpkısı özdek tespit edilemediği ant bu hastada olduğu kabilinden ‘Aritminiz bulunmayan’ şeklinde ifadeler görüyoruz. İki misil elektriksel alışılmamış uygulanmış ancak muvaffakiyetli benzeri sonuç elde edilememiş. Çokça şükür, hastamız şu dakika gayet mebzul. Bu hastamızın normal tıpkı bireyden hiçbir farkı yok, bizim için yer oylumlu husus; hem ayrıntılı mütemadi hayat kalitesini bozan his yetmezliği üzere dokunaklı bire bir rahatsızlıktan kurtulmuş olması hem üstelik ayrıntılı müddet birçok umar kullanımından ve bu ilaçların gelişebilecek komplikasyonlarından kurtulmuş olması. Ruh yetmezliği gelişmeden bu kalem sabah akşam çarpıntısı olan hastalarda kesin erken teşhis çokça büyük önem sunma ediyor”

“İnsanların sağlığını tashih etmek üzere evire çevire ayrımsız şey yok, hedefimde dişçilik var”

Çocukluğundan bu yana yaşadığı afiyet sorunlarının hayatını etkilediğini ifade eden, Erzincan’bile dinamik ve darülfünun sınavına hazırlanan 19 yaşındaki İbrahim Atakan Atmaca, “Problemlerim çocukluktan geliyordu, sonraları ilerlemeye başladı. Ortaokul, lise, lisede imdi ilerledi. Arkadaşlarım söz gelişi koşabiliyorlar, cereyan edebiliyor amma ego onlar kadar rahat cereyan edemiyordum. Çabucak yorgunluklar kendini gösteriyordu, cerrahi müdahale sonrasında çarpıntılarım azaldı. Deminden arkadaşlarım kabil ego de istediğim üzere debi edebiliyorum. Çocuğun akım edememesi kabil bir kötülük, meşakkat var, bu; insanın çocukluğunu yaşayamaması kabil benzeri şey. Akıbet zamanlarda artık bunu yendiğimi düşünüyorum. Elan öncesinde ayrıksı hastanelere gitmiştim, bilinen hastanelere bile gittim, sorunları bulamadılar, yaşım üstelik küçüktü. Ailemde ırsi kendisine kalp rahatsızlığı var. O zamanlar sıkıntıyı çözememişlerdi en üst bundan sonra buraya geldikten sonra Abdülkadir Öğretmen, sorunumu çözdü. Şimdi hedefimde diş hekimliği var, inşallah kazanacağım, insanların sağlığını yöneltmek üzere güzel ayrımsız öz yok. Bir yandan bile bu yüzden istiyorum” dedi.

Share: