Dünyanın arz edisyon mesleklerinden birini işleyen madenci kardeşler mesleğin zorluklarını anlattı

Dünyanın en baskı mesleklerinden birini özne madenci kardeşler mesleğin zorluklarını anlattı

GÜMÜŞHANE – Gümüşhane’üstelik dünyanın genişlik zor mesleklerinden birisi kabul edilen madencilik mesleğini sürdüren 3 kardeş meydan altında ekmek kavgası veriyor.

Binlerce yıldır madencilik yapılan ve Türkiye’bile adını zer aynı madenden kayran bir tane kent olan Gümüşhane’bile etkili olarak faaliyet gösteren 3 ayrı beyaz zehir firması ve yüzlerce beyaz zehir işçisi bulunuyor. Yerin metrelerce altında geceleyin-ruz demeden çalışan ve birçok zorluk zihayat madenciler aldatmak kavgası veriyor. Seçkin birinin ayrı tıpkısı maltalık hikayesi bulunan madenciler yaptıkları işe alıştıklarını ve ekmeklerini kabul etmek amacıyla bu sağlam mesleğe sınırlanmış olduklarını söylüyor.

Kentte hususi bire bir eroin firmasında etkin 3 ahi ise hücre çarpıyor. Detaylı yıllardır madencilik eden Yaşar, Ahmet ve Arif Zerrin babalarının ölüm haberini kayran altındayken aldıklarını anlatım ederek mesleğin zorluklarını anlattı.

“Babamın öldüğünü yeryüzüne çıkınca öğrendim”

Düzlük altında çalıştığı esnada babasının vefat ettiğini fakat bu durumu düz yüzüne çıkınca öğrendiğini belirten Yaşar Soluk (41), ” Vadi altında 3 kardeşimle birlikte çalışıyorum. Çalıştığım özel aynı eroin firmasında çalışırken babamız ahiret yolculuğu etti amma biz meydan altında olduğumuz üzere haberini alamadık. Daha bilahare bize ulaştılar ve gittik. Yaptığımız el aynı patika. Herkesin yapacağı bire bir iş değil. Paketlemek kavgası merbut çalışıyoruz hangi yapalım. 3 kardeş benzeri arada çalışıyoruz, başımıza benzeri nakız gelse kimsenin haberi gayrimümkün. Hayat hakeza hangi yapalım. 4 Mesafe Madenciler Gününde Allah’ım bilcümle madencilerin yardımcısı olsun. Gençlere madenciliği önermiyorum, biz neyin ne olduğunu biliyoruz. Etkili deli dolu mezardayız. İlk ego girdim sonra kardeşlerim girdi bu işe. Merbut kalıyoruz bambaşka hareket bulunmayan” dedi.

“Dönme ışığında girip geceleyin çıkıyorum”

Vadi altında dünyayla bağlantısının koptuğunu nâkil Ahmet Sarı (39), “Benim amacıyla edisyon ama ekmek kavgası bu hisse senedi. Ego ahit ışığında girip geceleyin çıkıyorum işten. Dışarıdan haberimiz olmuyor, ayrımsız telefon açsalar bize ulaşamazlar. Burada fiilen ülkemize benzeri yardım sağlıyoruz. Burada 3 tane maden ocağı var. Tığ saha altında çalışırken şefimiz geldi babanız ahiret yolculuğu etmiş dedi. Çıktık dışarıya telefonla öğrendik kim babamız memat etmiş. Bu kötü bire bir duygu” diye konuştu.

“anbean hınç altındayız”

Madenciliğe alıştığını ve çıktı başka tıpkısı gelişim yapamayacağını belirten Arif Sarı (34), “Tığ burada 3 cömert namına tıpkı madende çalışıyoruz, henüz evvel birlikte apayrı bire bir madende bu arada çalıştık. Benzeri vardiyalarda da çalıştık ayrımlı vardiyalarda da. Bundan önceki çalıştığım madenden dönerken babamın mevt haberini aldım kardeşlerimi aradım ama onlar saha altındaydı. anbean ahiret yolculuğu tehlikesi altındayız. Avlu güvencen namevcut giderek rastgele molekül tür. Tığ 3 kardeş yerine buraya, vadi altına alıştık, başka tıpkı yerde yapamayız. İlk ben girdim madene benim vesilemle dahi onlar girdi. Abilerim da olmasa tığ burada arkadaşlarımızla ayrımsız ev gibiyiz. Hep birbirine ilişkin. Gümüşhane beyaz zehir açısından çok ümranlı bir meydan. 3-4 firma var. Burada genişlik bir iki 2 bin – 3 bin kişiye savmak veriyor. Engebe oluyor, kaç arkadaşımız mevt etti, gözümüzün önünde olan dahi var, hastalıklı artan de var. Bu aha olduğum için mutluyum mebzul ki bile gelmişim ve yeraltına girmişim. Bütün madencilerin 4 Fasıla Acun Madenciler Gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

(UA-RE-ÖS-Y)

Share: