Ölümden dönen tendürüst kız 8 kamer bilahare konuşmaya başladı

Manisa’dahi otomobil çarpması sonucu kilolu yaralanan, 2 bellek ameliyatıyla hayata tutunan gailesiz kız, kan borusundan geçirdiği operasyonla kazadan 8 ay sonraları şen zaman aldı.

Soma ilçesinde diri 16 yaşındaki Kübra Görüş’a 30 Aralık 2021’birlikte okula müracaat etmek amacıyla yolun karşısına geçtiği tam araba çarptı.

Olay durumunda kalbi duran Görüş, esenlik ekiplerinin müdahalesiyle hayata döndürüldü, ilçedeki hususi tıpkısı hastaneye kaldırıldı.

Manisa Ululuk Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesine irsal edilen Fikir, kafatasındaki kırıklar dolayısıyla geçirdiği 2 karın ameliyatının peşi sıra 3 ay süresince vahim hizmet servisinde entübe yerine otama edildi.

Yoğun bakım sürecinde dem borusuna imik seviyesinin altından dam açılan (trakeostomi) genç kız, bellek ve asap cerrahisi servisinde bitmeme eden tedavisi sürecinde dahi konuşamadı.

Manisa’daki tedavisinin ardından soluk darlığı şikayetiyle İzmir’deki Esenlik Bilimleri Üniversitesi Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Yetişek ve Araştırı Hastanesine irsal edilen dinç kız, Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Kenan Fert Ahu ve ekibince faaliyetler edildi.

Yaklaşık 3 saatlik operasyonla çağ borusundaki daralmanın giderildiği Kübra Görüş, 8 ay sonra abat koku alıp konuşmaya başladı.

“Kübra bir şaşırtıcı”

Ameliyat sonrası izleme edilen ve bire bir yandan da fizyoterapi süren Kübra Görüş, hastanede AA muhabirine, trafik kazasının arkası sıra çokça yumruk eyyam yaşadığını söyledi.

Kaza sonrası hiçbir öz hatırlamadığını, ağırbaşlı bakımda gözlerini açtığını fakat bu süreçte koku alma ve beslenmede zahmet çektiğini anlatan Düşünce, konuşamamanın de namına keder verdiğini dile getirdi.

Acılarının seçme güzeşte dolaşma azaldığını, birey dört elle tutunduğunu belirten Rey, “8 ay sonra yürüyebiliyorum, konuşabiliyorum. Anca çokça özledim ki. Elan evvel mühendis başlamak istiyordum deminden ise hikmet tedavi doktoru tevessül etmek istiyorum.” dedi.

Anne Fethiye Fikir ise yavaş bakım sürecinde doktorların çaresiz konuştuğunu ancak kızına olan inancını on paralık yitirmediğini söyledi.

Temas zaman evladını kaybetme korkusuyla yaşamanın çokça baskı olduğunu anlatan Düşünce, “Konuşmaya başladığında bize önce ‘anneciğim’ ve ‘babacığım’ dedi. O büyüklüğünde mutlu olduk kim 8 ayın yorgunluğu orada bitti. Yaşaması için ‘yüzde, binde 1 umut’ dediler. Allah’tan tek ümidimizi kesmedik. Temas ahit ‘benim çocuğum yaşayacak’ dedim. Onunla gezmeyi haddinden fazla özledim.” diye konuştu.

Prof. Dr. Kenan Birey Ahu ise Fikir’un dem borusunda tıkanan bölgeyi ameliyatla çıkartarak artan kısmını birleştirdiklerini anlatım ederek, şunları söyledi:

“Nefesi eski haline geldi. Kan borusundaki dam kapatıldığı üzere bundan sonra konuşabilecek pozisyona geldi. Yemek yemeyle ilişkin teessürat vardı. Bunlar de neredeyse tamamen bertaraf pozisyonda. Ameliyattan çıkıp kendine geldiğinde önce sözü ‘çok teşekkürler’ oldu çünkü şen konuşabiliyordu, zaman alabiliyordu ve boynunda tıpkı mahpushane yoktu. Kübra ayrımsız mucize, aheste us ameliyatları geçirdi, ardı sıra çok tehlikeli bir vahim hizmet süreci yaşadı. İşte 8 ay sonra daha çok abat bire bir şekilde koku alabilecek duruma geldi.”



Share: