Mardin’de 30 ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı

Mardin’bile 30 Ağustos Utku Bayramı’nın 100. sene dönümü törenle kutlandı.

Hükümet Konağı uğrunda düzenlenen program, Atatürk büstüne çelenklerin sunulmasıyla başladı. Vali ve Büyükşehir Uray Başkanvekili Mahmut Demirtaş ile 70’inci Mekanize Piyon Sancak Komutanı Tuğgeneral Vukuf Yokarıbaş eliyle çelenk sunuldu. ihtiram duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam fail törende Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Utku Bayramı mesajı okundu.

Törende günün mana ve önemini belirten konuşmayı Piyade Binbaşı Erman Baht yaparken günün deme ve önemini tamlayan şiiri üstelik Borsa İstanbul Anadolu Lisesi öğrencisi Zeliha Bakay okudu. Ilbay Demirtaş, törene katılan protokol üyelerinin, vatandaşların ve merasim birliklerinin bayramını kutlayarak Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Sarayı fuaye alanında dahi tebrikat ve akseptans törenine katıldı.

Törene Ilbay Mahmut Demirtaş’ın yanı sıra 70. Mekanize Piyade Tuğgeneral Komutanı Liva Bilgelik Yokarıbaş, İl Açıkgöz Komutanı Liva İdris Tataroğlu, Cumhuriyet Altını Başsavcısı Dr. Aydın Turhan, askeri ve mülki erkan, sivil cemiyet kuruluşları ve siyasal parti temsilcileri, martir aileleri, gaziler ile vatandaşlar katıldı.

Kabul töreninin arkası sıra 30 Ağustos Zafer Bayramı programı sona erdi. – MARDİN

Share: