İsmail Gülle: “Biz olumsuzluklardan özlük hikayesini yazan tıpkısı milletiz”

– İsmail Gülle: “Tığ olumsuzluklardan kişi hikayesini yazan bire bir milletiz”

Türkiye 2023’te bile ihracatta vites yükseltecek

Türkiye Cumhuriyetin 100’üncü yılında dahi ihracatta rekor kırmayı hedefliyor

“2023 yılını haddinden fazla erdemli bire bir dış satım rakamıyla tamamlayacağımıza inanıyorum”

“Türkiye hedeflerin üzerinde aynı dış satım performansı gerçekleştirdi”

“2023’te kül dünyanın alelhusus ilk yarıda enflasyonla ilgili çokça ciddi tıpkısı defa alacağını düşünüyorum”

İSTANBUL – Türkiye ihracatta bakir yılda birlikte rekor kırmayı hedefliyor. Yıl sonu itibariyle birlikte 250 bilyon dolarlık ihracat hedefine ulaşılması bekleniyor. Türkiye’nin ihracatına ilgilendiren değerlendirmede kâin Türkiye İhratçılar Meclisi çarkıt başkanı, Türk Eximbank Umumi Heyet Üyesi, İKV Umumi Heyet Üyesi, İSO Meclis Üyesi Gülle Bütünleşmiş Yapı İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle, “Dolar kurunun taharri altında tutulduğu bu dönemde ihracatçının eli güçlenecek ve böylelikle fiyatta çokça eke tıpkısı kazanım sağlanacak. Hükümetimizin desteğiyle, 2023 yılını çok yüksek tıpkı ihracat rakamıyla tamamlayacağımıza inanıyorum. Cumhuriyetin 100’üncü yılında ihracatın iri tıpkısı özveriyle bitmeme etmesiyle Türkiye’yi 500 bilyon dolarlık dış satım hedefine 2030 yılında yaklaştıracak” dedi.

Türkiye ihracatta rekorlar kırarak kocaman rakamlara ulaştı. Akıbet açıklanan aut ticaret verilerine bakarak, Türkiye 2022 yılı için konulan 250 bilyon dolarlık hedefine ilerliyor. Sene sonunu 250 milyar dolarlık gaye ile kapatacağı öngörülen dış satım, 2023 yılında dahi rekorlar kırması bekleniyor.

Familya-Teşrinisani dönemi ihracat 231 milyar dolara çıktı

Son Teşrin ayı dış tecim rakamlarına göre, bu ayda ihracat geçtiğimiz yılın tıpkısı ayına göre yüzdelik 1,9 artışla 21,9 milyar dolar olarak gerçekleşti. Karı-Son Teşrin dönemi ihracatı ise yüzdelik 14 artışla 231 bilyon dolara yükseldi. İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Uran Odası Sedir Üyesi İsmail Gülle, Türkiye’nin 2022 yılında de rekorlar kıran ihracatını değerlendirdi.

“Türkiye hedeflerin üstünde tıpkı ihracat performansı gerçekleştirdi”

2022 yılının hem Türkiye amacıyla hem birlikte dünya amacıyla çok stabil tıpkı yıl olduğunun altını çizen Gülle, “Toptan dinginlik baskısı ve şişkinlik etkisinde gerçekleşen bir ticaret gördük. Buna rağmen ülkemiz tarihi rekorlar kırmaya bitmeme etti ve hedeflerin üstünde tıpkısı ihracat performansı gerçekleştirdi” dedi.

“İhracatın önemini mutluluk ve üreticiler adına görmüş olduk”

Gülle, “Cumhuriyetin 100’üncü yılı olan 2023’e sayılı günler kaldığında hele ihracat performansının hangi kadar mefret olduğunu bilcümle devlet ve üreticiler olarak görmüş olduk ve konulan bu hedefleri tutturduk. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 2021 yılı ihracatını gerçekleştirdiğinde, 2022 yılı amacıyla tıpkı murat koymuştu. Çok şükür ihracat ailesinin iri başarısıyla 2022 yılı ihracatında dahi hedefin üstünde aynı rakamla bitirdik” ifadelerini kullandı.

“Geri Hizmet sektöründe yaşanan süreç Türkiye’ye olan yönelimi artırdı”

2022 yılında alelhusus pandemi sonrasındaki dönemde geri hizmet sektöründe yaşanan sürecin Türkiye’ye olan yönelimi artırdığını aktaran Gülle, “2021 yılındaki ihracatın yüzdelik 20’si olağanüstü şartların getirmiş olduğu taleple karşılandı. Bu nedenle bu etkinin 2022 yılında de kısmen devam ettiğini gördük. Bu süreç içerisinde hele tarım sektörünün pandemi sonrasında haddinden fazla değerlenmesi, defans sanayinin çok balaban benzeri takat sınırı sergilemesi ve sair sektörlerimizin göstermiş olduğu başarım bu rekorun oluşmasında çok kırıcı bire bir imkan sağladı” diye konuştu.

“2023’te tamlık dünyanın hele ilk yarıda enflasyonla ilgili çok ağırbaşlı ayrımsız kere alacağını düşünüyorum”

Cemi dünyanın şu andaki yeryüzü nazik sorunu şişkinlik olduğunu belirten Gülle, “Tabii adına bu enflasyonu tenkis etmek bir numara gaye namına bakıldığında umum ülkelerin farklı stratejilerle enflasyonla uğraştığını görüyoruz. Ülkemizde da şu anda sunma iri sav şişkinlik. Doğal olarak enflasyonu arama altında ağrımak için tıpkısı mızıka finansal politikalar uygulanıyor. 2023’te bile tüm dünyanın hele ilk yarıda enflasyonla ait çok dokunaklı aynı nöbet alacağını ve sonrasında global ticaretin yavaş yavaş yola gireceğini rahatlıkla söyleyebiliriz” dedi.

“Tığ olumsuzluklardan özlük hikayesini yazan tıpkı milletiz”

Gülle, sözlerine şöyle devam etti: “Tığ olumsuzluklardan kişi hikayesini yazan ayrımsız milletiz. Herhangi Bir zorluktan pekâlâ balaban bir sükse çıkarıyoruz. Bu nedenle ortamında bulunduğumuz bu metanetli süreci büyüklük yerine haddinden fazla gani yönettik ve çok balaban bir sükse hikayesi çıkardık. Cümle dünyanın de ölçüm ettiği ve çoğu ülkenin büyümesinin olmadığı dönemlerde çok balaban nema rakamları yakaladık. Bu çerçevede 2023 yılında inanıyorum kim görev yaptığımız dönemde 300 bilyon dolarlık misyon önünde çok koca ayrımsız kat alacağımıza inanıyorum.”

“Kurun kontrol altına alındığı bu dönemde, ihracat hedefine sunu balaban bindi erke sektörüne ati benzeri indirim mümkün”

2023 yılının iki açıdan büyük olduğunu hatırlatan Gülle, “Birincisi Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı, ikinci adına birlikte seçimlerin olduğu ayrımsız yıl. Bu proses içerisinde toplumun seçkin kesimine muhakkak analizör üretildi. Özellikle dış satım hedefini tutturmada eskimemiş yılda erke fiyatlarında yapılacak indirimle dış satım ve ithalata destek sağlanabilir. Dolar kurunun taharri altına alındığı bu dönemde, dış satım hedefine en iri destek haddinden fazla ağır sıklet artışlar dinamik erke sektörüne ati benzeri tenzilat olanaklı. Bu dahi ihracatımıza haddinden fazla şişman moral olacaktır, rekabetçilikte çokça koskocaman bir ivme sağlayacaktır. Hele çağ kontrol altında tutulduğu bu dönemde ihracatçının bile eli güçlenecek ve böylecene fiyatta çok makro ayrımsız yarar sağlanacak. Hükümetimizin desteğiyle, 2023 yılını çok efdal bir ihracat rakamıyla tamamlayacağımıza inanıyorum” açıklamalarında bulundu.

Gülle, “İzmir İktisat Kongresi’nde Mustafa Eksiksizlik Atatürk’ün söylediği, “Kazançlı namına bağımsız milletvekili sıfır ülkeler tamlık hür sayılamaz” sözü ile üretimin ve ihracatın hangi kadar büyük olduğu o gün dahi altı çizilmişti. 1973 yılında 1 milyar doları, 1980’li yılların ortalarında 10 bilyon doları, 1990’lı yıllarda 20 bilyon doları, 2000’li yılların başından itibaren 100 bilyon doları ve deminden 2022 yılında 250 bilyon doları aşacak bir dış satım performansı gerçekleşti. Gelecek sene Cumhuriyetin 100’üncü yılında bu performansın sürerek, balaban tıpkısı cansiparane devam etmesiyle Türkiye’yi 500 bilyon dolarlık dış satım hedefine 2030 yılında yaklaştırması haddinden fazla iri ayrımsız olasılıktır. Bu Cumhuriyet Altını tarihi dış satım rekorlarına tıpkısı ahit görev yaparak bu aileyi temsil ettiğim amacıyla çokça mutluyum. Türkiye ihracatla büyüyecek” dedi.

Share: