Tunceli bilim! Tunceli’de açılan 252 kursta, 5 bin dirilik meslek öğrendi

Tunceli’bile açılan 252 kursta, 5 bin can iz öğrendi

TUNCELİ – Tunceli’bile Halk Eğitim Merkezi eliyle tıpkı yılda açılan 252 kursta, 5 bin gönül meslek öğrendi.

Tunceli Umum Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından verilen patika edindirme kursları bitmeme ediyor. Seçme yıl uyumlu kendisine sürdürülen kurslar, birçok vatandaşa eskimemiş gelişim kapıları açıyor. Açılan kurslara gösterişli rabıt gösteren kadınlar, bu kurslar yardımıyla hem patika sahibi oluyor hem dahi sosyalleşiyor. hafta içi olan kurslarda ilkin yöreye ilişik olan Cacım halı dokuma kalkmak üzere, okuma ve barı kursları veriliyor. Gine Ev Destek Merkezleri bünyesinde aşçılık, saç kesimi, boyama, makyaj ve deri bakımı kadar eğitimler, ehlihibre eğitmenler vasıtasıyla kılgısal yerine veriliyor. Eğitimler sonunda ise iştirak sağlayan parçalanmamış kursiyerler, vekâlet onaylı ‘ustalık belgesi’ almaya hak kazanıyor. Bu çerçevede sonuç bir yıl içerisinde açılan 252 kursta 5 birey meslek öğrendi.

Kent merkezinde sonuç aynı yıl içinde açtıkları 252 kursla 5 bin civarı vatandaşa ücretsiz bakım olanağı sağladıklarını belirten Umum Eğitim Merkezi Müdürü Özkan Vatanperver, “Pandemi döneminde kurs açılış oranlarında Türkiye 8′ inci olan Tunceli Halk Eğitimi Merkezi’nde 6 saatten 2000 saate kurslar bulunmaktadır” dedi.

Talep doğrultusunda 7’den 77’e herhangi bir kesime hizmet verdiklerini tabir fail Vatanperver, ” Kökleri Ölçülü Asya’ya büyüklüğünde müstenit halılarımızın dokunduğu atölyedeyiz. Bu atölyede vatandaşlarımız, cacım halısının kuşkusuz yapıldığını öğreniyor. Umum Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak unutulmaya beniz tutmuş meslekleri bu anlamda kurslarımız üzerine desteklerimizi veriyoruz. 12 birey tesis etmek şartı ile 7’den 77’ye bütün vatandaşlarımıza ağırşak açabiliyoruz. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’müzün programlarında 3 bin 877 tane kursumuz ve 73 düzlük bulunmaktadır. Bu alanda olabilir olduğu kadar el merkezimizin sınırları süresince yekpare kurslarımızı açmaktayız. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda umumi veya mesleki kurslarımızı açıyoruz. Ağırlıklı olarak mesleksel kurslarımız irade görmektedir. Bu kursumuzda vatandaşlarımıza eskimemiş meslekler edindiriyoruz. Aynı zamanda dahi açıklık öge kazandırarak hava olarak faaliyet sektörüne birlikte katkılarımız olmaktadır. Sabık yıl totalde 252 kurs açmıştık, bu de 5 binin üzerinde vatandaşımıza bakım verdiğimizi gösteriyor. Bu anlamda de bilcümle imkanlarımızı halkımıza hazır halde tutuyoruz. Bu kurslarımızın saatlerinde farklılık gösteriyor. Ağırşak saatlerimiz 6 saatten da başlıyor, 2 bin saat süren kurslarımız bile var. Bu anlamda halkımızı kurslarımıza çağırma ediyoruz” diyerek konuştu.

“İlmik din seçtiğim ant tedavi kadar geliyor”

3 yıldır Idareci Müzakereci olan Havva Tacay, ” Cacim, atalarımızdan bize küsurat kültürel tıpkısı miras. Daha önceleri köylerde yapıyorlardı fakat köyler barhana verdikten sonradan bu musahabe unutuldu. Umum Eğitim Bilimi Merkezi Müdürlüğü’nün açtığı tıpkısı kursta benzeri terbiye düzlük bir nice birey ateş parçası çalıştırıcı olmayı hak kazandı. İçlerinden biri birlikte benim. Unutulmasın diye niteleyerek ileriki nesile taşımayı düşünüyoruz. Burada cüzdan, arka çantaları, heybe, harcırah, namazlık ve halı şeklinde iki kanat yapıyoruz. Istekle yapıyorum, dokumayı çokça seviyorum. İlmik değmek seçtiğim zaman tedavi üzere geliyor” şeklinde konuştu.

“Evde yapamadığımızı burada yapabiliyoruz”

Aldıkları umum sanatları eğitimleri ile unutulanları pekiştirdiklerini dile getiren kursiyerlerden Makbule Şimşek (62), ” Burada tığ ve örgü işlerini öğreniyorum ve yapmaya çalışıyorum. Refik ortamı çokça evire çevire. Evde yapamadığımızı burada yapabiliyoruz. Hocamız üstelik her konuda bize sonsuz bindi oluyor. Birbirimizden yardım alıp fikir alışverişi yapıyoruz. Ruhsal Gerilim atmış oluyorum aynı zamanda ayrımsız şeyler üstelik öğrenmiş oluyorum. Sosyalleşme yönünde birlikte refik ortamı çokça sunturlu. Buraya gelerek unuttuklarımızı pekiştirdik” diye niteleyerek konuştu.

“Umum Eğitim Bilimi Müdürlüğünün sağladığı bu adamakıllı koşullardan belde teşekkürname ediyorum”

Kuaförlük kursunda eğitim bilimi kayran Eylem Tekin ise “Bu kursa yaklaşık 10 gündür geliyorum. Bu konuda çok hevesim var. Saça arızi ve kalıcı şekil vermeyi evde tıfıl kendisine başladım. Bunun püf noktalarını bellemek üzere buraya geldim. Buradan alacağım eğitimle, hocamızın üstelik detayları öğretmesiyle hoppadak saça arızi ve temelli gestalt veren bire bir işletme açmayı düşünüyorum. Bu açıdan Ahali Eğitim Bilimi Müdürlüğünün sağladığı bu pir koşullardan ekolojik ortam teşekkür ediyorum” dedi.

Share: